TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆA, 12. prosinca 2021.

TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆA, 12. prosinca 2021.

TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆA

12. prosinca 2021.

 

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 6.30, 8, 9.30, 11  i 18 SATI

RADNIM DANOM: 6.30 SATI, UTORAK, ČETVRTAK I PETAK, I U

         18 SATI

SUBOTOM: 6.30 SATI

2. MISE ZORNICE

              Svakoga dana slavimo svete mise zornice u 6.30 sati. Otvorimo srce Gospodinu i na ovaj simbolički način pokažimo svoju budnost i spremnost na Kristov dolazak.

3. NEDJELJA CARITASA

              Danas je nedjelja Caritasa te je tako vaš prilog u milostinji i na izlazu iz crkve namijenjen na nakanu župnog, nadbiskupijskog i nacionalnog Caritasa. Od srca vam hvala.

4. PALJENJE ADVENTSKIH SVIJEĆA NA TRGU

              Sinoć u 17 sati uz prigodnu molitvu i pjesmu upalili smo treću adventsku svijeću na našem Trgu. Adventske svijeće na Trgu, uz prigodnu molitvu, palit ćemo svake subote u 17 sati.

5. PROŠTENJE U SAMOBORSKOM OTOKU

              Danas se u kapeli u Samoborskom Otoku slavi vanjsko proštenje svetog Nikole sa svetom misom u 11 sati.

6. KATEHEZE I SUSRET S MLADIMA

              Mladi naše Župe redovito se susreću na katehezama i druženju, nedjeljom u 19 sati, nakon svete mise. Svi mladi, bili srednjoškolci, studenti ili radnici dobrodošli su.

7. ŽUPNA BOŽIĆNA ISPOVIJED

U petak je župna Božićna ispovijed. Svećenici našega dekanata bit će na raspolaganju za primanje sakramenta ispovijedi – pomirenja: 9 – 10.30 sati te 16.30 - 18 sati. Pozivamo sve da se dobro pripreme i na vrijeme duhovno priprave za slavlje Božićnog otajstva.

8. ŽUPNA KATEHEZA ZA PRVOPRIČESNIKE I KRIZMANIKE

              Župna kateheza za prvopričesnike odvija se prema redovitom rasporedu. Krizmanici su umjesto kateheze pozvani doći na župnu ispovijed u petak u suprotnom turnusu od škole.

9. DUHOVNA PRIPRAVA ZA BOŽIĆ

Kao i prošle godine, utorkom, četvrtkom i petkom u vrijeme došašća od 17 do 18 sati bit će izložen Presveti Oltarski Sakrament za osobnu molitvu i duhovnu pripravu za Božić. Za vrijeme klananja do 17 do 17.45 prigoda je za svetu ispovijed. Pripravimo svoje srce i svoju dušu za dolazak Gospodnji.

10. CARITASOVE KOŠARICE

Caritasove kutije su postavljene u crkvi za vaš dar u nepokvarljivim prehrambenim proizvodima, a hranu možete donijeti i u Župni ured u uredovno vrijeme. Potrebe su velike pa vam na svakom daru zahvaljujemo.

11. ZAHVALA ZA MOLITVENU I MATERIJALNU PODRŠKU ŽUPI

Svim našim župljanima i dobročiniteljima koji u ova teška vremena doprinose za potrebe naše župe, bilo molitveno, bilo svojim novčanim darom, od srca zahvaljujemo.

12. UPIS MISA ZA 2022.

U uredovno vrijeme župnog ureda, Uto – Pet: 09 – 11 i 15 – 17, možete predbilježiti svoje misne nakane za prvih šest mjeseci sljedeće godine. Svakog dana osim utorka i petka upisujemo dvije misne nakane, a utorkom i petkom, dopuštenjem našeg Nadbiskupa, može se više nakana uključiti u jednu zajedničku misnu nakanu. Nedjeljom se upisuje jedna misna nakana po misi.

13. KATOLIČKI TISAK I KALENDARI

U podnožju Crkve možete nabaviti i razne vrste katoličkih kalendara za novu 2022. godinu, knjiga Danica, džepne kalendare i Božićne čestitke.

Preproučamo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, Mak, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Kana, Veritas, Mariju te Radosnu vijest.