USKRSNA ČESTITKA

USKRSNA ČESTITKA

Draga braćo i sestre, poštovani građani grada Samobora!

Svi oni koji su upoznali i slijede Učitelja iz Nazareta, moraju računati s križevima na svome životnom putu. Čovjek bježi i nerado prihvaća križ, bolest i patnju. Svjedočimo da život bez žrtve, odricanja i križa čini nas nesretnima i nesposobnima za svakodnevni život. Prihvaćanje križa osmišljava naš život koji nam donosi zadovoljstvo i unutarnje ispunjenje. Vjernik je onaj čovjek koji križ i patnju može nositi jer snagu dobiva od Boga, a u patnji još više traži Boga, koja može biti znak snažnije Božje prisutnosti i poziv na veću svetost.

Kad je Isus umro na križu, svi su mislili da je s njim sve završeno, da će ostati u kratkoj uspomeni, a poslije toga biti zaboravljen, kako se to obično ljudima događa. Nije tako, došlo je do neočekivanog iznenađenja. Isus je uskrsnuo, ustao je, oživio kao pobjednik nad grijehom i smrću.

Isusovo uskrsnuće nije nitko vidio, ono ostaje Božja tajna, sve je počelo otkrićem praznog groba, a sami dokaz su Njegova ukazanja. Uskrs nam poručuje da nakon smrti počinje novi život za koji smo stvoreni.

Samo je Bog mogao uskrisiti Isusa i samo on objavljuje taj veliki događaj!

Neka nam svima u vremenu pandemije koronavirusa dobri i milosrdni Bog da potrebnu snagu da hrabro prihvaćamo život i patnje do uskrsnuća i vječnosti!

U našim ste molitvama i želji da budemo strpljivi sa sobom i svojim bližnjima. Kristovo uskrsnuće svjedoči da zalaganjem, strpljivošću i vjerom dolazi preobrazba čovjeka i svijeta.

Svima od srca želim i čestitam: Blagoslovljen vam bio dan uskrsnuća Gospodinova!

U ime suradnika: vlč. Marka kapelana, franjevaca našeg samoborskog samostana i sestara Služavki malog Isusa svima kličemo: Sretan i blagoslovljen Uskrs! Aleluja!

               Vaš župnik Ivica

 

Samobor, Uskrs 2021.