TRIDESETA NEDJELJA KROZ GODINU, 24. listopada 2021.

TRIDESETA NEDJELJA KROZ GODINU, 24. listopada 2021.

TRIDESETA NEDJELJA KROZ GODINU

24. listopada 2021.

 

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11  i 19 SATI

RADNIM DANOM: 19 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

2. MISIJSKA NEDJELJA

              Danas, u cijeloj Crkvi, slavimo misijsku nedjelju. Osim molitve za mlade crvke u nastanku pomoći ćemo im i materijalno. Tako je sav dar u milostinji i izlazu iz crkve namijenjen upravo na tu nakanu.  Također, Društvo Prijatelja Malog Isusa sjeća se potrebitih na Haitiju gdje služe časne sestre, Služavke Malog Isusa. S tom nakanom Prijatelji Malog Isusa ispred crkve prodaju kolačiće te se tako možemo uključiti i u akciju „SRCEM ZA HAITI“. Od srca hvala na svakom vašem daru.

3. KATEHEZE I SUSRET S MLADIMA

              Naše srednjoškolce, studente i radničku mladež pozivamo na susrete zajednice mladih kako bismo zajedno produbili svoju vjeru i rasli u župnom i crkvenom zajedništvu. Susreti započinju nakon večernje svete mise, u 20 sati u župnim prostorima. Večerašnja tema je Otkrivenje svetog Ivana apostola.

4. DEVETNICA DJETETU ISUSU

Sutra, u ponedjeljak je 25. u mjesecu te zajednica Prijatelja Malog Isusa u 18 sati moli pobožnost i devetnicu Djetetu Isusu.

5. LISTOPADSKE POBOŽNOSTI

              U mjesecu smo listopadu te se s osobitom pobožnošću utječemo Blaženoj Djevici Marije. Svakog dana krunicu i litanije u čast našoj nebeskoj Majci molimo pola sata prije svete mise. Četvrtkom krunica započinje u 18:00 sati, nakon koje je redovio euharistijsko klanjanje i molitva pred Presvetim.

6. INICIJATIVA 40 DANA ZA ŽIVOT

U tijeku je ovogodišnje jesensko bdijenje „40 dana za život“. Kod špilje Gospe Lurdske okupljat ćemo se svake nedjelje u 15 sati i moliti krunicu za nerođene. Za vrijeme trajanja ovojesenskog bdijenja u crkvi će biti organizirani krunica i klanjanje za nerođene. Molimo s vjerom u zajedništvu za život svakog djeteta i s ljubavlju potičimo naše društvo da u istini vjere bira život, a ne pobačaj. Hvala svima koji će se odazvati.

7. RODITELJSKI SASTANAK ZA RODITELJE PRVOPRIČESNIKA I KRIZMANIKA

Započinjemo ovogodišnju župnu katehezu i bližu pripravu za primanje sakramenata prve svete ispovijedi, svete pričesti i svete potvrde. Stoga molimo da se roditelji prvopričesnika i krizmanika odazovu na susret i dogovor prema ovom rasporedu:

Ponedjeljak – 19.30 OŠ Samobor, 8. A i B

Ponedjeljak – 20.00 OŠ Samobor, 8. C, D i E

Utorak – 19.30 OŠ Bogumil Toni, 3. A i B

Utorak – 20.00 OŠ Bogumil Toni, 3. C, D, Mirnovec i Gradna

Srijeda – 19.30 OŠ Samobor, 3. A i B

Srijeda – 20.00 OŠ Samobor, 3. C i D

Četvrtak – 19.30 OŠ Bogumil Toni, 8. A, B i C

Četvrtak – 20.00 OŠ Bogumil Toni, 8. D, E i F

8. ŽUPNI VJERONAUK ZA PRVOPRIČESNIKE I KRIZMANIKE

              Naše prvopričesnike i krizmanike pozivamo na revno pohađanje nedjeljnih svetih misa i dolazak na župni vjeronauk. Cjeloviti raspored vjeronauka za prvopričesnike i krizmanike možete naći na oglasnim pločama te web i facebook stranici Župe. Radujemo se novim pobjedama i hrabrom koračanju prema primanju svetih sakramenata.

9. DJEČJI ZBOR „KRIJES“

              Dječji zbor „KRIJES“ započinje svoje pjevačke probe u subotu u 9 sati. Svoje nastupe imaju nedjeljom na svetoj misi u 9.30 sati. Pozivamo osnovnoškolce da dođu i svojim glasom doprinesu ljepoti bogoslužja u našoj crkvi.

10. KATOLIČKI TISAK

Preproučamo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, Mak, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Kana, Veritas, Mariju te Radosnu vijest.