TRIDESETA NEDJELJA KROZ GODINU, 23. listopada 2022.

TRIDESETA NEDJELJA KROZ GODINU, 23. listopada 2022.

TRIDESETA NEDJELJA KROZ GODINU

23. listopada 2022.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11 i 19 SATI

RADNIM DANOM: 19 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

 

2. SVETE MISE U KAPELAMA

Danas svetu misu slavimo u kapeli  sv. Antuna Padovanskog u Gradni, u 11 sati , a sljedeće nedjelje u kapeli sv. Vida na Vrhovčaku, također u 11 sati.

 

3. MISIJSKA NEDJELJA

Danas je misijska nedjelja u Katoličkoj Crkvi. Vaš dar u milostinji i na izlazu iz Crkve namijenjen je područjima gdje Riječ Božja raste i napreduje.

 

4. RASPORED ŽUPNE KATEHEZE

Župna kateheza za prvopričesnike odvija se utorkom, srijedom i subotom za prvopričesnike, a četvrtkom i petkom za krizmanike. Detaljan raspored možete vidjeti na oglasnim pločama te web i facebook stranici Župe.

 

5. UVJETI ZA KUMSTVO

Još jednom valja naglasiti uvjete za kumstvo u Katoličkoj Crkvi. Krsni ili krizmani kum, kao jamac odgoja u vjeri, mora imati primljene sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, prva pričesti, krizma) te mora živjeti u skladu s katoličkim moralom. Osoba koja živi u zajedništvu s drugom osobom mora imati primljen sakrament kršćanske ženidbe. Osobe koje žive u izvanbračnim zajednicama ili civilnim brakovima, tako ne ispunjavaju uvjete da bi mogli kumovati u Katoličkoj Crkvi.

 

6. KRIZMANICI U TROKUTU

U petak naši krizmanici tradicionalnno putuju u Trokut, spomen mjesto stradanja naših branitelja u Domovinskom ratu. Krizmanici stoga u petak neće imati župnu katehezu.

 

 

 

 

7. KATEHEZE ZA MLADE

Večeras nastavljamo s katehezama za mlade. Kateheza započinje u 20 sati, nakon svete mise. Svjedočanstvo svoga poziva s nama će podijeliti vlč. Antonio Kovačić i č. s. Zrinka Šutalo jer DRUŠTVO NUDI, ALI TI BIRAŠ! Pozivamo sve srednjoškolce, studente i radničku mladež da se otvorena srca odazovu ovom novom iskustvu i zajedništvu.

 

8. LISTOPADSKE POBOŽNOSTI

U mjesecu listopadu, svakog dana, osim četvrtkom, kada je redovito euharistijsko klanjanje, pola sata prije svete mise, molimo krunicu i litanije našoj nebeskoj majci. Krunicu predmole članovi zajednica naše Župe.

 

9. MOLITVENA INICIJATIVA “40 DANA ZA ŽIVOT”

U tijeku je molitvena kampanja za nerođene, inicijative 40 dana za život, uz prigodni svetopisamski citat: “Idi pa i ti čini tako.” (Lk 10, 37). Krunicu Božjeg milosrđa s nakanom za nerođene molimo svake nedjelje u 15 sati kod špilje Gospe Lurdske na šetnici.

 

10. POMICANJE SATA

Sljedeće nedjelje započinje zimsko računanje vremena te se sat pomiče jedan sat unazad. Od sljedeće nedjelje nadalje, večernja sveta misa, kako nedjeljom tako i radnim danom, slavi se u 18 sati. Za vrijeme zimskog računanja vremena pomiče se i popdnevni turnus uredovnog vremena te župni ured tada ureduje od 9 do 11 te od 15 do 17 sati.

 

11. KATOLIČKI TISAK

Preporučujemo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, MAK, Glasnik Srca Isuosva i Marijina, Kanu, Veritas te Radosnu vijest.