TRIDESET I TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU, 14.11.2021.

TRIDESET I TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU, 14.11.2021.

TRIDESET I TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU

14. studenoga 2021.

1.  SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11  i 18 SATI

RADNIM DANOM: 18 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

2. SVJETSKI DAN SIROMAHA

Danas se u cijeloj Katoličkoj crkvi obilježava 5. svjetski dan siromaha pod geslom „Siromaha svagda imate uza se“ (Mk 14, 7). To je poziv da nikad ne izgubimo iz vida priliku koja nam se nudi da činimo dobro.

3. MISA ZAHVALNICA NA GRADIŠĆU

Danas u 11 sati slavimo svetu misu zahvalnicu u kapeli sv. Filipa i Jakova na Gradišću.

4. KATEHEZE I SUSRET S MLADIMA

Mladi naše Župe redovito se susreću na katehezama i druženju, nedjeljom u 19 sati, nakon svete mise. Svi mladi, bili srednjoškolci, studenti ili radnici dobrodošli su.

5. ŽUPNI VJERONAUK ZA PRVOPRIČESNIKE I KRIZMANIKE

Ovoga tjedna neće biti župnog vjeronauka za krizmanike. Vjeronauk za prvopričesnike se održava redovito.

6. SPOMENDAN PADA VUKOVARA

              U četvrtak, 18. 11. spominjemo se tužnog događaja hrvatske povijesti, pada grada Vukovara. Za sve žrtve preminule u agresiji na Vukovar kao i za sve žrtve Domovinskog rata prikazat ćemo svetu misu te nakon mise sa zapaljenim svijećama uputiti se u Park Domovinske zahvalnosti gdje ćemo moliti odriješenje za pokojne.

7. DEKANATSKI SUSRET MLADIH

              U subotu, 20. 11. mladi cijelog našeg Dekanata pozvani su u Župu Krista Kralja u Domaslovcu na večernju svetu misu u 18.30 nakon koje će uslijediti prigodni program i predavanje. Ovim susretom kao dekanat sudjelujemo u biskupijskom susretu mladih koji će se održati sljedeće nedjelje u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu sa svetom misom u 11 sati gdje će sudjelovati predstavnici svakog pa i našeg dekanata.

8. ŽUPNO PROŠTENJE U DOMASLOVCU

              Sljedeće nedjelje, na Svetkovinu Krista Kralja svega stvorenja župno je proštenje u župi Domaslovec sa svečanom svetom misom u 10.30. Više pojedinosti o proštenju i trodnevnoj pripravi možete vidjeti na plakatu na našoj oglasnoj ploči.

9. PRODAJA ADVENTSKIH VJENČIĆA

              S obzirom da se polako približavamo Došašću, sljedeće nedjelje, prije i poslije svih svetih misa, ispred naše crkve prodavat ćemo adventske vjenčiće koje su ručno izradili mladi naše Župe

10. KATOLIČKI TISAK I KALENDARI

U podnožju Crkve možete nabaviti i razne vrste katoličkih kalendara za novu 2022. godinu.

Preproučamo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, Mak, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Kana, Veritas, Mariju te Radosnu vijest.