TRIDESET I PRVA NEDJELJA KROZ GODINU, 31. listopada 2021.

TRIDESET I PRVA NEDJELJA KROZ GODINU, 31. listopada 2021.

TRIDESET I PRVA NEDJELJA KROZ GODINU

31. listopada 2021.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11  i 18 SATI

RADNIM DANOM: 18 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

2. PROMIJENJENO VRIJEME VEČERNJE SVETE MISE I RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Današnjim danom započelo je zimsko računanje vremena. Večernje svete mise u našoj župnoj crkvi, kako radnim danom, tako i nedjeljom, slavit ćemo u 18 sati. Također popodnevni turnus rada župnog ureda mijenja se na 15-17 sati što će reći da za vrijeme zimskog računanja vremena župni ured ureduje uto – pet: 9-11 i 15-17 sati.

3. CJELONOĆNO KLANJANJE I BDIJENJE UOČI SVETKOVINE SVIJU SVETIH

Večeras, nakon večernje svete mise, oko 19 sati izložit ćemo Presveti Oltarski Sakrament u našoj crkvi te će biti izložen sve do jutarnje svete mise u 8 sati. Ovime želimo budni dočekati veliku svetkovinu koja je pred nama, ali i ujedno Bogu zahvaliti na završetku ovojesenskog bdijenja za nerođene inicijative 40 dana za život. Iskoristimo vrijeme, dođimo i provedimo neko vrijeme u Isusovom prisustvu.

4. SVETKOVINA SVIJU SVETIH I DUŠNI DAN

              Na svetkovinu Sviju svetih svete mise u našoj župnoj crkvi su prema nedjeljnom rasporedu: 8, 9.30, 11 i 18 sat. Na Dušni dan, spomen svih vjernih mrtvih slavit ćemo svetu misu u 9 i 18 sati. Jutarnju svetu misu u 9 sati s odrješenjem za pokojnike, već prema običaju, slavit ćemo na gradskom groblju. U slučaju jake kiše misu ćemo slaviti u župnoj crkvi.

Apostolska pokorničarna i ove je godine uslijed pandemije koronavirusa produljila povlasticu dobivanja potpunog oprosta za pokojnike čije se duše nalaze u čistilištu na cijeli mjesec studeni. Svakoga dana potpuni oprost može se izmoliti za jednoga pokojnika.

Uvjeti za dobivanje potpunog oprosta:

  1. Onaj koji moli potpuni oprost mora biti u stanju milosti, tj. bez teškoga grijeha, inače se mora ispovjediti
  2. Sudjelovati u svetoj misi i pričestiti se
  3. Nakon svete mise s nakanom za određenog pokojnika izmoliti molitve na nakanu Svetog oca: Vjerovanje, Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu

 

 

 

 

5. ŽUPNI VJERONAUK ZA PRVOPRIČESNIKE I KRIZMANIKE

              Subotom za krizmanike putnike iz OŠ Bogumil Toni i OŠ Samobor koji radi prijevoza nisu u mogućnosti preko tjedna pohoditi župni vjeronauk bit će organiziran vjeronaučni sat u 10 sati.

6. PROŠTENJE U KOTARIMA

              Sljedeće subote, 06. studenoga, na spomendan svetog Leonarda, pustinjaka u Kotarima se slavi proštenje. Svečana proštenjarska sveta misa slavi se u 11 sati.

7. KATOLIČKI TISAK

Preporučamo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, Mak, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Kana, Veritas, Mariju te Radosnu vijest.