TREĆA VAZMENA NEDJELJA, 30. travnja 2022.

TREĆA VAZMENA NEDJELJA, 30. travnja 2022.

TREĆA VAZMENA NEDJELJA

01. svibnja 2022.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11 i 19 sati

RADNIM DANOM: 19 SATI

SUBOTOM: PRVA SVETA PRIČEST

 

2. PROŠTENJA PO KAPELAMA

Danas proslavljamo proštenje u kapeli sv. Marka Križevčanina na Vratniku sa svetom misom u 11 sati. U utorak slavimo svete apostole Filipa i Jakova. Svetu misu u istoimenoj kapeli u Gradišću slavimo u 11 sati. U srijedu, na spomendan sv. Florijana u kapeli sv. Mihalja sa zajednicom vatrogasaca slavimo svetu misu u 18 sati. Vanjsko proštenje sv. Filipa i Jakova te sv. Florijana slavimo u nedjelju u kapelama na Gradišću u 11 sati, a na Slanom Dolu u 9.30 sati.

 

3. ŽUPNA KATEHEZA

Prvopričesnici Osnovne škole Samobor župnu katehezu imaju prema rasporedu koji je dogovoren na roditeljskom sastanku.

Krizmanici OŠ Bogumil Toni i OŠ Samobor ovoga tjedna ne dolaze na redovitu župnu katehezu nego su svi obavezni doći na nedjeljnu večernju svetu misu gdje će nakon svete mise, za njih, u crkvi biti održana kateheza i upoznavanje sa zajednicom mladih. Svi krizmanici obvezni su doći na nedjeljnu katehezu s obzirom da je to zamjena za redovitu katehezu preko tjedna.

 

4. PRVA SVETA ISPOVIJED I PRIČEST

Prvopričesnici Osnove škole Samobor, kao i učenici iz Gradne i Smerovišća, koji će ove subote primiti sakrament prve svete pričesti pozvani su pristupiti prvoj svetoj ispovijedi u petak u 9 sati.

Prvu svetu pričest naši će vjeroučenici primiti u subotu na svetoj misi u 10 sati.

 

5. RODITELJSKI SUSRETI ZA RODITELJE KRIZMANIKA

Pozivamo roditelje naših ovogodišnjih krizmanike da se odazovu konačnom roditeljskom sastanku na kojem ćemo dati posljednje informacije vezane za krizmu. Roditelje krizmanika OŠ Bogumil Toni pozivamo u srijedu u 19.30, a roditelje OŠ Samobor u četvrtak u 19.30. Roditeljski sastanci održat će se u crkvi.

 

6. KATOLIČKI TISAK

Preporučujemo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, MAK, Kanu, Veritas, Mariju, Radosnu vijest, kao i časopis U Duhu s Kristom.