TREĆA KORZMENA NEDJELJA, 20. ožujka 2022.

TREĆA KORZMENA NEDJELJA, 20. ožujka 2022.

TREĆA KORIZMENA NEDJELJA

20. ožujka 2022.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11 i 18 sati

RADNIM DANOM: 18 SATI

SUBOTOM: 8 SATI 

 

2. SVETE MISE U KAPELAMA

Danas se u 11 sati slavi sveta misa u kapeli sv. Antuna u Gradni, a sljedeće nedjelje u 11 sati u kapeli sv. Nikole u Otoku.

 

3. NEDJELJA CARITASA ZA BIH

Danas je nedjelja Caritasa s nakanom duhovne i materijalne pomoći vjernicima u BIH. Tako je vaš dar u milostinji i na izlazu iz crkve namijenjen za Caritas BIH. Konkretnim djelima pokažimo svoju vjeru i ljubav.

 

4. DAN OČEVA

Danas u Crkvi slavimo Dan očeva te na poseban način želimo prije svega zahvaliti svim našim očevima koji su kao ugaoni stupovi omogućili postojanje našeg naroda i naše domovine, a želimo i moliti za sve očeve u obiteljima da u teškoćama današnjega vremena budu oslonac i zaštita svojim suprugama i obitelji. Sve ih preporučujemo moćnom zagovoru svetoga Josipa.

 

5. ISPOVIJED

Svakoga dana pola sata prije svete mise prilika je za pristupanje sakramentu ispovijedi. Potrebno je doći na vrijeme i ne čekati zadnji čas. Kroz korizmu nećemo biti u mogućnosti ispovijedati tijekom svete mise u 11 sati radi slavlja svetih misa po kapelama.

 

6. KORIZMENE POBOŽNOSTI

Svakog petka u korizmi u 17.15 molit ćemo pobožnost križnog puta kako bismo se bolje mogli suobličiti muci našega Gospodina Isusa Krista. Molitvu križnoga puta predvodit će zajednice naše Župe.

 

 

 

 

7. BLAGOVIJEST – NAVIJEŠTENJE GOSPODINOVO

U petak, 25. ožujka, slavimo svetkovinu Blagovijesti – Naviještenja Gospodinova. Svete mise na svetkovinu ćemo slaviti u 8 i 18 sati. Nedjeljama i svetkovinama ne obrdržava se niti post niti nemrs te nas na svetkovinu Blagovijesti ne obvezuje nemrs bez obzira što pada na petak.

 

8. OBITELJSKO - ĐAČKI KRIŽNI PUT

Pozivamo obitelji i djecu da se u subotu, 26. ožujka, u 9.45 okupimo ispred crkve te zajedno krenemo na Anindol, do kapele svete Ane gdje ćemo moliti križni put za naše obitelji, napredak našeg Grad te za mir u Ukrajini i cijelom svijetu.

 

9. ZADUŠNA SUBOTA

U subotu u grkokatoličkoj crkvi Praoca Abrahama u Samoboru, obilježava se Zadušna subota. Liturgiju za sve pokojne slavimo u 11 sati.

 

10. MOLITVENA INICIJATIVA 40 DANA ZA ŽIVOT

Svake subote i nedjelje u 15 sati kod Špilje Gospe Lurdske na Šetnici molit ćemo pobožnost križnog puta za nerođene.

 

11. CARITASOVE KOŠARICE

Na ulazu u našu crkvu postavljene su kutije za prikupljanje pomoći, u obliku nepokvarljivih prehrambenih namirnica, za potrebite našeg Župnog Caritasa.

 

12. ŽUPNA KATEHEZA

Župna kateheza za prvopričesnike i krizmanike odvija se prema redovitom rasporedu.

 

13. POMICNJE SATA – LJETNO RAČUNANJE VREMENA

Sljedeća nedjelja, 27. ožujka, posljednja je nedjelja u mjesecu ožujku te se sat pomiče jedan sat unaprijed, na ljetno računanje vremena. Od sljedeće nedjelje tako ćemo večernje svete mise nedjeljom i radnim danom slaviti u 19 sati. Također se pomiče i popodnevni turnus uredovnog vremena te Župni ured popodne ureduje od 16 do 18 sati.

 

14. KATOLIČKI TISAK

Preporučujemo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, MAK, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Kanu, Veritas, Mariju te Radosnu vijest.