ŠESTA VAZMENA NEDJELJA, 09. svibnja 2021.

ŠESTA VAZMENA NEDJELJA, 09. svibnja 2021.

ŠESTA VAZMENA NEDJELJA

09. svibnja 2021.

 

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11, 18 i 19 SATI

RADNIM DANOM: 19 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

2. PROŠTENJA U KAPELAMA

Danas je vanjsko proštenje sv. Filipa i Jakova u Gradišću te sv. Florijana u Slanom Dolu. Svete mise su u 11 sati. Sljedeće nedjelje proštenje sv. Florijana slavi se u Bobovici sa svetom misom u 11 sati.

3. POBOŽNOST 13 UTORAKA SVETOM ANTUNU

U utorak je deveti utorak pobožnosti 13 utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom. Ovaj utorak pobožnost molimo u 18.15 nakon koje je svibanjska pobožnost.

4. SVETKOVINA UZAŠAŠĆA GOSPODINOVA

U četvrtak se slavi 40. dan od Isusova uskrsnuća – Uzašašće na nebo. Svete mise u našoj crkvi su u 8 i 19 sati.

5. EUHARISTIJSKO KLANJANJE

Podsjećamo da je svakog četvrtka u 18.30 klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom na naše osobne nakane i nakane naše Župe. Odazovimo se i molimo na osobne nakane i nakane Crkve.

6. SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

S 1. svibnja započele su svibanjske pobožnost u čast Majci Božjoj. Svakog dana pola sata prije svete mise molimo krunicu i litanije Blaženoj Djevici Marija na osobne i zajedničke nakane. Nedjeljom krunicu molimo u 17.30. Krunicu predmole članovi zajednica naše Župe. Preporučamo da se i u obitelji svaki dan zajednički izmoli koja destka krunice.

7. ŽUPNA KATEHEZA

Nastavlja se župna kateheza za prvopričesnike i krizmanike prema uobičajenom rasporedu. Cjeloviti raspored nalazi se na oglasnoj ploči te web i facebook stranici Župe.

8. GENERALNI POPRAVAK ZVONA

Ovih dana su obnovljena i uštimana zvona na našoj crkvi koja sada skladno zvone i pozivaju na molitvu. Cijena radova s PDV-om je 49.250 kn. Danas nakon svetih misa prikupljamo novčani dar za podmirenje troškova.

 

9. KATOLIČKI TISAK

Preproučam Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, MAK, Mariju, Veritas, Glasnik Srca Isusova i Marijina te Radosnu vijest.