ŠEŠTA NEDJELJA KROZ GODINU - DAN BRAKA 14. veljače 2021.

ŠEŠTA NEDJELJA KROZ GODINU - DAN BRAKA 14. veljače 2021.

ŠESTA NEDJELJA KROZ GODINU

NEDJELJA BRAKA

14. veljače 2021.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11, 17 i 18 SATI

GRADIŠĆE: 11 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

RADNIM DANOM: 18 SATI

2. DAN BRAKA

Danas se slavi svjetski dan braka. Molimo za ustrajnost, razumijevanje i vjernost u bračnim i obiteljskim zajednicama naše Župe.

3. PEPELNICA

U srijedu započinje sveto korizmeno vrijeme Čistom srijedom – Pepelnicom. Tog dana je zapovijedani post i nemrs. U večernjoj svetoj misi, u znak naše spremnosti i odluke da mijenjamo naš život primit ćemo pepeo na svoje glave. Podsjećamo što je post, a što nemrs. Post znači jednom u danu se do sita najesti, uz mogućnost dva manja obroka. Obvezuje sve one između 18 i 65 godine života. Bolesnici i trudnice su izuzeti. Nemrs znači ne jesti meso i mesne proizvode, a obvezuje sve starije od 14 godine života.

4. RODITELJSKI SASTANAK ZA PRVOPRIČESNIKE

Budući da se smanjio broj oboljelih i djeca idu redovitu na školsku nastavu, u mjesecu ožujku započinjemo župnu katehezu i bližu pripravu za primanje sakramenata prve svete ispovijedi, svete pričesti i svete potvrde. Stoga molimo da se roditelji prvopričesnika odazovu na susret i dogovor prema ovom rasporedu:

Utorak – 18.30 OŠ Samobor, 3A i 3B (iz Gradne nek se pridruže jednom terminu)

Srijeda – 19.00 OŠ Samobor, 3C i 3D

Četvrtak – 18.30 OŠ Bogumil Toni, 3A i 3B

Petak – 18.30 OŠ Bogumil Toni, 3C, 3D i PŠ Mirnovec

5. DEVET SRIJEDA U ČAST SVETOG JOSIPA

Kao i prošlih godina, u našoj Župi, obavljamo devet srijeda u čast svetome Josipu, zaštitniku Crkve i zaštitniku naše Domovine. Ove srijede molitve u čast sv. Josipa predvode ministranti. Odazovimo se zajedništvu i molitvi za tolike potrebe naše Domovine i čitavoga svijeta.

6. EUHARISTIJSKO KLANJANJE ČETVRTKOM

Podsjećamo da je svaki četvrtak od 17.30 do 18.00 euharistijsko klanjanje u našoj crkvi. Poklonimo se Kristu koji nam iz ljubavi daruje sama sebe.

 

 

7. POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA

Svakog petka u korizmi u 17.15 molimo pobožnost križnog puta prateći Isusa u njegovoj spasiteljskoj žrtvi za naše grijehe. Svaki petak u korizmi je nemrsni dan (ne jede se meso). Kao i obično svakoga petka u korizmi, milostinja za vrijeme svete mise namijenjena je za korisnike Župnog Caritasa.

8. PRIMANJE SAKRAMENTA SVETE ISPOVIJEDI

Podsjećamo da je svakoga dana i nedjelje prigoda za primanje sakramenta pomirenja – svete ispovijedi, pola sata prije večernje svete mise.

9. BLAGOSLOV OBITELJI

Sutra započinjemo blagoslov i posjet našim obiteljima u Župi. Svakog dana krećemo u 9 sati. Radujemo se susretu i molitvi s vama. Uz župnika i kapelana te oce franjevce pomagat će dva svećenika. Koji ste god u nemogućnosti primiti svećenika uvijek to možete učiniti tokom cijele građanske godine.

10. TISAK I KALENDARI ZA 2021.

Preproučam Katolički tisak za ovaj tjedan kao i kalendare za ovu građansku godinu.