SEDMA VAZEMNA NEDJELJA, 16. svibnja 2021.

SEDMA VAZEMNA NEDJELJA, 16. svibnja 2021.

SEDMA VAZMENA NEDJELJA

16. svibnja 2021.

 

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11, 18 i 19 SATI

RADNIM DANOM: 19 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

2. PROŠTENJA U KAPELAMA

Danas je vanjsko proštenje sv. Florijana u Bobovici. Sveta misa slavi se u 11 sati

3. POBOŽNOST 13 UTORAKA SVETOM ANTUNU

U utorak je deseti utorak pobožnosti 13 utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom. Ovaj utorak pobožnost molimo u 18.15 nakon koje je svibanjska pobožnost.

4. EUHARISTIJSKO KLANJANJE

Podsjećamo da je svakog četvrtka u 18.30 klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom na naše osobne nakane i nakane naše Župe. Odazovimo se i molimo na osobne nakane i nakane Crkve.

5. SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

S 1. svibnja započele su svibanjske pobožnost u čast Majci Božjoj. Svakog dana pola sata prije svete mise molimo krunicu i litanije Blaženoj Djevici Marija na osobne i zajedničke nakane. Nedjeljom krunicu molimo u 17.30. Krunicu predmole članovi zajednica naše Župe. Preporučamo da se i u obitelji svaki dan zajednički izmoli koja destka krunice.

6. DUHOVSKO BDIJENJE

Sljedeće nedjelje slavimo svetkovinu Pedesetnice – Duhova, treći najvažniji kršćanski blagdan kada slavimo silazak Duha Svetoga nad apostole. Uoči svetkovine Duhova, u subotu, slavit ćemo misu bdijenja u 20 sati, nakon koje će biti prilika za zajedničko klanjanje i molitvu pred Presvetim Oltarskim Sakramentom do 22 sata. Pozivamo osobito mlade naše Župe, a svi su dobrodošli.

7. ŽUPNA KATEHEZA

Nastavlja se župna kateheza za prvopričesnike i krizmanike prema uobičajenom rasporedu. Cjeloviti raspored nalazi se na oglasnoj ploči te web i facebook stranici Župe.

 

 

 

 

8. RODITELJSKI SASTANCI

S obzirom da se približava slavlje Prvih svetih pričesti u našoj Župi, pozivamo roditelje naših prvopričesnika da ovoga tjedna dođu na roditeljske sastanke po sljedećem rasporedu:

OŠ Bogumil Toni 3.A i 3.B razred – utorak u 19.30 sati

OŠ Bogumil Toni 3.C, 3.D i 3.M razred – utorak u 20.00 sati

OŠ Samobor 3.A i 3.B razred – četvrtak u 19.30 sati

OŠ Samobor 3C i 3.D razred – četvrtak u 20.00 sati

9. KATOLIČKI TISAK

Preproučam Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, MAK, Mariju, Veritas, Glasnik Srca Isusova i Marijina te Radosnu vijest.