PRVA KORIZMENA NEDJELJA - ČISTA 21. veljače 2021.

PRVA KORIZMENA NEDJELJA - ČISTA 21. veljače 2021.

PRVA KORIZMENA NEDJELJA

21. veljače 2021.

 

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11, 17 i 18 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

RADNIM DANOM: 18 SATI

2. RODITELJSKI SASTANAK ZA KRIZMANIKE

Budući da se smanjio broj oboljelih i djeca idu redovitu na školsku nastavu, u mjesecu ožujku započinjemo župnu katehezu i bližu pripravu za primanje sakramenata prve svete ispovijedi, svete pričesti i svete potvrde. Stoga molimo da se roditelji krizmanika odazovu na susret i dogovor prema ovom rasporedu:

Utorak – 18.30 OŠ Samobor, 8A i 8B

Utorak – 19.15 OŠ Samobor, 8C i 8D

Srijeda – 18.30 OŠ Bogumil Toni, 8A i 8B

Srijeda – 19.15 OŠ Bogumil Toni, 8C, 3D

Četvrtak – 18.30 OŠ Bogumil Toni 8E, 8F

3. DEVET SRIJEDA U ČAST SVETOG JOSIPA

Kao i prošlih godina, u našoj Župi, obavljamo devet srijeda u čast svetome Josipu, zaštitniku Crkve i zaštitniku naše Domovine. Ove srijede molitve u čast sv. Josipa predvodi Schӧnstadtska obitelj. Odazovimo se zajedništvu i molitvi za tolike potrebe naše Domovine i čitavoga svijeta.

4. EUHARISTIJSKO KLANJANJE ČETVRTKOM

Podsjećamo da je svaki četvrtak od 17.30 do 18.00 euharistijsko klanjanje u našoj crkvi. Poklonimo se Kristu koji nam iz ljubavi daruje sama sebe.

5. POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA

Svakog petka u korizmi u 17.15 molimo pobožnost križnog puta prateći Isusa u njegovoj spasiteljskoj žrtvi za naše grijehe. Svaki petak u korizmi je nemrsni dan (ne jede se meso). Kao i obično svakoga petka u korizmi, milostinja za vrijeme svete mise namijenjena je za korisnike Župnog Caritasa. Svake nedjelje pobožnost križnog puta u 15 sati moli se kod špilje Gospe Lurdske na Šetnici za sve nerođene, trudnice i obitelji.

6. PRIMANJE SAKRAMENTA SVETE ISPOVIJEDI

Podsjećamo da je svakoga dana i nedjelje prigoda za primanje sakramenta pomirenja – svete ispovijedi, pola sata prije večernje svete mise.

 

 

 

 

7. PRIKUPLJANJE POMOĆI U HRANI ZA ŽUPNI CARITAS

I ove korizme prikupljamo pomoć u hrani, slatkišima i higijenskim potrepštinama za korisnike našeg Župnog Caritasa. Nepokvarljivu hranu možete donijeti u kutije u crkvi ili donijeti u uredovno vrijeme Župnog ureda (Uto – pet: 9 – 11 i 15 -17). Od srca zahvaljujemo!

8. BLAGOSLOV OBITELJI

U tijeku je blagoslov i posjet obiteljima naše Župe. Svakog dana krećemo u 9 sati. Radujemo se susretu i molitvi s vama. Uz župnika i kapelana te oce franjevce pomagat će dva svećenika. Koji ste god u nemogućnosti primiti svećenika uvijek to možete učiniti tokom cijele građanske godine.

9. TISAK I KALENDARI ZA 2021.

Preporučam Katolički tisak za ovaj tjedan kao i kalendare za ovu građansku godinu.