PRVA KORIZMENA NEDJELJA - ČISTA 06. ožujka 2022.

PRVA KORIZMENA NEDJELJA - ČISTA 06. ožujka 2022.

PRVA KORIZMENA NEDJELJA

06. ožujka 2022.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11 i 18 sati

RADNIM DANOM: 18 SATI

SUBOTOM: 8 SATI 

 

2. SVETE MISE U KAPELAMA

Započinjemo korizmena slavlja svetih misa u samoborskim kapelama. Danas se u 9.30 slavi sveta misa u kapeli sv. Mihalja, a sljedeće nedjelje u 11 sati u kapeli sv. Vida na Vrhovčaku. Pozivamo vjernike koji su potrebni sakramenta svete ispovijedi da se kroz korizu rasporede preko tjedna te na druge mise nedjeljom jer na misi u 11 sati nećemo biti u mogućnosti ispovijedati.

 

3. CJELODNEVNO EUHARISTIJSKO KLANJANJE

U utorak je 8. u mjesecu te zajednica Prijatelja Malog Isusa organizira cjelodnevno euharistijsko klanjanje od 8 do 18 sati.

 

4. VELIKA DEVETNICA ZA BLAGDAN SV. JOSIPA

Srijedom molimo pobožnost sv. Josipu, pola sata prije svete mise. Ovu srijedu molitvu predvodi zajednica čitača naše Župe.

 

5. OBLJETNICA SMRTI SLUGE BOŽJEGA FRANJE KUHARIĆA

U petak, 11. ožujka obilježavamo 20 obljetnici od smrti luge božjega kardinala Franje Kuharića, nadbiskupa zagrebačkog.

 

6. DEVETA OBLJETNICA PONTIFIKATA PAPE FRANJE

Sljedeće nedjelje, 13. ožujka obilježavamo devetu obljetnicu izabranja Pape Franje na čelo Katoličke Crkve.

 

7. KORIZMENE POBOŽNOSTI

Svakog petka u korizmi u 17.15 molit ćemo pobožnost križnog puta kako bismo se bolje mogli suobličiti muci našega Gospodina Isusa Krista. Molitvu križnoga puta predvodit će zajednice naše Župe.

8. MOLITVENA INICIJATIVA 40 DANA ZA ŽIVOT

Započeli smo ovogodišnje korizmeno bdijenje za nerođene u organizaciji Molitvene incijative 40 dana za život pod geslom “U predvečerje svog života, bit ćeš pitan o ljubavi!”. Svake subote i nedjelje u 15 sati kod Špilje Gospe Lurdske na Šetnici molit ćemo pobožnost križnog puta za nerođene.

 

9. ŽUPNA KATEHEZA

Župna kateheza za prvopričesnike i krizmanike odvija se prema redovitom rasporedu.

 

10. DJEČJI ZBOR “KRIJES”

Dječji zbor „KRIJES“ nastavlja svoje pjevačke probe u subotu u 9 sati. Svoje nastupe imaju nedjeljom na svetoj misi u 9.30 sati. Pozivamo osnovnoškolce da dođu i svojim glasom doprinesu ljepoti bogoslužja u našoj crkvi.

 

11. HODOČAŠĆE U KARLOVAC

Na svetkovinu svetog Josipa, u subotu, 19. ožujka organiziramo hodočašće u Nacionalno svetište Svetog Josipa u Karlovcu. Polazak je u 08.30 s autobusnog kolodvora. Po dolasku u Karlovac vrijeme je za osobnu i zajedničku pobožnost. U 11 sati svečana je sveta misa u Svetištu. Povratak u Samobor uslijedit će nakon svete mise, u 13.30. Cijena autobusa je 50 kuna, a možete se prijaviti u uredovno vrijeme Župnog ureda do 17. 03.

 

12. KATOLIČKI TISAK

Preporučujemo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, MAK, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Kanu, Veritas, Mariju te Radosnu vijest.