PETA VAZMENA NEDJELJA, 02. svibnja 2021.

PETA VAZMENA NEDJELJA, 02. svibnja 2021.

PETA VAZMENA NEDJELJA

02. svibnja 2021.

 

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11, 18 i 19 SATI

RADNIM DANOM: 19 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

2.  PROŠTENJA U KAPELAMA

Sutra se slave sv. Filip i Jakov, apostoli. Sveta misa u Gradišću je u 11 sati. Vanjska proslava bit će u Gradišću u nedjelju u 11 sati kao i na Slanom Dolu u 11 sati.

3. POBOŽNOST 13 UTORAKA SVETOM ANTUNU

U utorak je osmi utorak pobožnosti 13 utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom. Ovaj utorak pobožnost molimo u 18.15 nakon koje je svibanjska pobožnost.

4. SVETI FLORIJAN

U utorak slavimo sv. Florijana, zaštitnika naših vatrogasaca. Svim vatrogascima želimo obilje Božje pomoći po zagovoru sv. Florijana u njihovim intervencijama i akcijama.

5. EUHARISTIJSKO KLANJANJE

Podsjećamo da je svakog četvrtka u 18.30 klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom na naše osobne nakane i nakane naše Župe. Odazovimo se i molimo na osobne nakane i nakane Crkve.

6. SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

S 1. svibnja započele su svibanjske pobožnost u čast Majci Božjoj. Svakog dana pola sata prije svete mise molimo krunicu i litanije Blaženoj Djevici Marija na osobne i zajedničke nakane. Nedjeljom krunicu molimo u 17.30. Krunicu predmole članovi zajednica naše Župe. Preporučamo da se i u obitelji svaki dan zajednički izmoli koja destka krunice.

7. CJELODNEVNO EUHARISTIJSKO KLANJANJE

Zajednica Prijatelja Malog Isusa ove subote od 8.30 do 15.30 sati poziva na molitvu i klanjanje pred Presvetim Oltarskim sakramentom na nakane naše Župe, djece, mladih, bolesnih i cijele naše Domovine. Klanjanje završava euharistijskim blagoslovom u 15.30.

 

 

 

 

8. ŽUPNA KATEHEZA

Nastavlja se župna kateheza za prvopričesnike i krizmanike prema uobičajenom rasporedu. Cjeloviti raspored nalazi se na oglasnoj ploči te web i facebook stranici Župe.

9. GENERALNI POPRAVAK ZVONA

Ovih dana su obnovljena i uštimana zvona na našoj crkvi koja sada skladno zvone i pozivaju na molitvu. Cijena radova s PDV-om je 49.250 kn. Sljedeće nedjelje ćemo nakon svetih misa skupljati dar za podmirenje troškova obnove. Hvala svima koji su već dosada donijeli svoj dar, a preporučamo se svima prema vašim mogućnostima.

10. KATOLIČKI TISAK

Preproučam Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, MAK, Mariju, Veritas, Glasnik Srca Isusova i Marijina te Radosnu vijest.