PETA NEDELJA KROZ GODINU - DAN ŽIVOTA 07. veljače 2021.

PETA NEDELJA KROZ GODINU - DAN ŽIVOTA 07. veljače 2021.

PETA NEDJELJA KROZ GODINU, DAN ŽIVOTA

07. veljače 2021.

 

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11, 17 i 18 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

RADNIM DANOM: 18 SATI

2. DAN ŽIVOTA

Po odredbi naših hrvatskih biskupa, danas slavimo Dan života. Pozvani smo moliti za zaštitu i dostojanstvo ljudskoga života od začeća do prirodne smrti.

3. TRODNEVNICA UOČI BLAGDANA BL. ALOJZIJA STEPINCA

Danas, prije večernje svete mise, započinjemo trodnevnicu u čast bl. Alojzija Stepinca čiji blagdan slavimo 10. veljače. Krunicu i litanije bl. Alojziju molimo za našu Domovinu, oslobođenje i ozdravljenje od trenutne pandemije, za našu Župu, obitelji, djecu, mlade i bolesne.

4. CJELODNEVNO KLANJANJE

Sutra, u ponedjeljak je mjesečno cjelodnevno euharistijsko klanjanje koje predvode i organiziraju članovi zajednice Prijatelja malog Isusa uz sestre Služavke Malog Isusa, koje djeluju u našoj Župi. Klanajnje započinje u 8 sati, a završava prije večernje svete mise u 18 sati.

5. PROSLAVA BLAGDANA BL. A. STEPINCA, MUČENIKA

U srijedu slavimo blagdan blaženog Alojzija Stepinca, našeg zagrebačkog nadbiskupa. Svečana misa u našoj Župi je u 18 sati. Proslava Stepinčeva u Zagrebu je ispred Katedrale u 17 sati. Euharistijsko slavlje predvodi kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački.

6. DEVET SRIJEDA U ČAST SVETOG JOSIPA

Kao i prošlih godina, u našoj Župi, obavljamo devet srijeda u čast svetome Josipu, zaštitniku Crkve i zaštitniku naše Domovine. Ove srijede molitve u čast sv. Josipa predvode mladi. Odazovimo se zajedništvu i molitvi za tolike potrebe naše Domovine i čitavoga svijeta.

7. PROSLAVE GOSPE LURDSKE I DANA BOLESNIKA

U četvrtak slavimo Gospu Lurdsku koju na osobit način časte mnogi bolesnici. Prigoda za svetu ispovijed je od 17 sati. U misnom slavlju bit će prigoda za primanje sakramenta bolesničkog pomazanja. Uvjet za primanje sakramenta bolesničkog pomazanja je čisto srce te je, kao i za pričest, potrebna ispovijed. Osobito toga dana molimo za sve naše bolesnike na duši i tijelu.

 

8. EUHARISTIJSKO KLANJANJE ČETVRTKOM

Podsjećamo da je svaki četvrtak od 17.30 do 18.00 euharistijsko klanjanje u našoj crkvi. Poklonimo se Kristu koji nam iz ljubavi daruje sama sebe.

9. POBOŽNOST BOŽJEM MILOSRĐU

Podsjećamo da svakog petka, pola sata prije večernje svete mise molimo pobožnost Božjem milosrđu. Odazovimo se i molimo na osobne nakane i nakane Crkve.

10. PROŠTENJE SV. VALENTINA U GRADIŠĆU

Najavljujemo da će sljedeće nedjelje tradicionalno biti misa i proštenje u Gradišću, gdje se na osobiti način slavi sv. Valentin. Svečana misa bit će u 11 sati.

11. PRIMANJE SAKRAMENTA SVETE ISPOVIJEDI

Podsjećamo da je svakoga dana i nedjelje prigoda za primanje sakramenta pomirenja – svete ispovijedi, pola sata prije večernje svete mise.

12. BLAGOSLOV OBITELJI - NAJAVA

Raspored blagoslova obitelji možete uzeti na stoliću. Raspored je objavljen i na web i facebook stranici Župe. Svi koji imaju bilo kakve poteškoće, zaraženi su koronavirusom, strah ih je susretanja ili su u samoizolaciji, uvijek se tijekom cijele godine mogu javiti za naknadni susret i molitvu u obitelji.

13. TISAK I KALENDARI ZA 2021.

Preporučam Katolički tisak za ovaj tjedan kao i kalendare za ovu građansku godinu.