PETA KORIZMENA NEDJELJA - GLUHA, 21. ožujka 2021.

PETA KORIZMENA NEDJELJA - GLUHA, 21. ožujka 2021.

PETA KORIZMENA NEDJELJA

21. ožujka 2021.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11, 17 i 18 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

RADNIM DANOM: 18 SATI

2. TERAPIJSKA ZAJEDNICA - ĐURMANEC

Danas će, nakon prijepodnevnih svetih misa, korisnici terapijske zajednice „Moji dani“ iz Đurmanca predstaviti svoj rad u prevenciji ovisnosti, pomoć ovisniku te povremenim uzimateljima opojnih droga. Korisnici terapijske zajednice prenijet će svoja životna iskustva te na izlazu iz crkve ponuditi svoje letke, brošure i ručno izrađene radove – suvenire za koje vjernici mogu dati svoj dobrovoljni prilog i time pomoći u njihovom programu psihosocijalne rehabilitacije.

3. POBOŽNOST 13 UTORAKA SVETOM ANTUNU

U utorak započinje poznata pobožnost 13 utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom. U našoj crkvi pobožnost će biti pola sata prije večernje svete mise. Knjižicu pobožnosti na čast sv. Antunu po cijeni od 20 kuna možete nabaviti na stoliću s kalendarima.

4. DEVET SRIJEDA U ČAST SVETOG JOSIPA

Molimo pobožnost devet srijeda svetom Josipu, zaštitniku Crkve i zaštitniku naše Domovine. Ove srijede je posljednja srijeda ove pobožnosti. Odazovimo se zajedništvu i molitvi za tolike potrebe naše Domovine i čitavoga svijeta.

5. DEVETNICA MALOM ISUSU

U četvrtak, 25. ožujka započinje velika devetnica Malom Isusu koju predvodi zajednica Prijatelja Malog Isusa. Pobožnost započinje u 17 sati nakon kojega je klanjanje i večernja sveta misa. Na Blagovijest su svete mise u 8 i 18 sati.

6. EUHARISTIJSKO KLANJANJE ČETVRTKOM

Podsjećamo da je svaki četvrtak od 17.30 do 18.00 euharistijsko klanjanje u našoj crkvi. Poklonimo se Kristu koji nam iz ljubavi daruje sama sebe.

7. ŽUPNA USKRSNA ISPOVIJED

U petak je župna uskrsna ispovijed. Uz pridržavanje epidemioloških mjera svećenici iz našega dekanata bit će na raspolaganju za primanje sakramenta ispovijedi – pomirenja: 9 – 10 sati i 16.30 - 18 sati. Pozivamo sve da se dobro pripreme i duhovne priprave za slavlje vazmenog otajstva. Prema rasporedu u školi pozivamo naše vjeroučenike u osnovnoj i srednjoj školi da dođu na ispovijed.

8. NEDJELJA CVJETNICA – MASLINOVE GRANČICE

              Sljedećeg vikenda, sa subote na nedjelju započinje ljetno računanje vremena i sat se pomiče jedan sat unaprijed. Večernja misa sljedeće nedjelje je u 19 sati. Svete mise u 17 (18) sati neće biti. Kao i inače maslinove grančice moći ćete nabaviti na ulazu u crkvu uz prilog za naš Župni Caritas. Kao što je tradicija na Anindolu će na Cvjetnicu biti pobožnost križnog puta u 15 sati nakon kojeg će biti sveta misa u kapeli ili ispred kapele sv. Jurja. Molimo da se i u ovoj pobožnosti pridržavamo epidemioloških mjera.

9. PRIKUPLJANJE POMOĆI U HRANI ZA ŽUPNI CARITAS

I ove godine prikupljamo pomoć u hrani, slatkišima i higijenskim potrepštinama za korisnike našeg Župnog Caritasa. Nepokvarljivu hranu možete donijeti u kutije u crkvi ili donijeti u uredovno vrijeme Župnog ureda (uto – pet: 9 -11 i 15 – 17) još ovoga tjedna jer nakon toga dijelimo prikupljeno. Od srca zahvaljujemo!

10. KATOLIČKI TISAK

Preproučam Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, MAK, Mariju, Veritas, Glasnik Srca Isusova i Marijina te Radosnu vijest. Na stoliću kod izlaza možete pribaviti uskrsne čestitke.