PETA KORIZMENA NEDJELJA, 03. travnja 2022.

PETA KORIZMENA NEDJELJA, 03. travnja 2022.

PETA KORIZMENA NEDJELJA

03. travnja 2022.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11 i 19 sati

RADNIM DANOM: 19 SATI

SUBOTOM: 8 SATI 

 

2. SVETE MISE U KAPELAMA

Danas se u 11 sati slavi sveta misa u kapeli Presvetog Trojstva u Maloj Rakovici.

 

3. KORIZMENE POBOŽNOSTI

Petko u 18.15 molimo pobožnost križnog puta kako bismo se bolje mogli suobličiti muci našega Gospodina Isusa Krista. Molitvu križnoga puta predvode zajednice naše Župe.

 

4. ISPOVIJED

Svakoga dana pola sata prije svete mise prilika je za pristupanje sakramentu ispovijedi. Potrebno je doći na vrijeme i ne čekati zadnji čas. Kroz korizmu nećemo biti u mogućnosti ispovijedati tijekom svete mise u 11 sati radi slavlja svetih misa po kapelama.

 

5. USKRSNA ISPOVIJED

Približili smo se Uskrsu te u našoj Župi organiziramo župnu uskrsnu ispovijed u petak, 08. travnja u 9 i 17 sati. Uz nas domaće svećenike, na raspolaganju će biti i svećenici iz Dekanata te vas pozivamo da se odazovete i na vrijeme pripremite za slavlje Uskrsa.

 

6. ISPOVIJED ZA STARE I NEMOĆNE

Kako bismo našim starim i nemoćnim župljanima, koji nisu u mogućnosti doći na svetu ispovijed, omogućili kvalitetnu duhovnu pripravu za Uskrs, pohodit ćemo ih u njihovim domovima. Ukoliko imate nekog starijeg i teško pokretnog člana obitelji, ovoga tjedna se u uredovno vrijeme Župnog ureda ubilježite, kako bismo ih na vrijeme mogli obići i tako im omogućiti radosno iščekivanje Uskrsa.

 

7. CJELODNEVNO EUHARISTIJSKO KLANJANJE

U petak je 8. u mjesecu te zajednica Prijatelja Malog Isusa organizira cjelodnevno euharistijsko klanjanje od 10 do 16.45 sati.

 

8. NEDJELJA MUKE GOSPODNJE – CVJETNICA

Sljedeće nedjelje slavimo Cvjetnicu – Nedjelju Muke Gospodnje. Uz redovite svete mise u župnoj crkvi, popodne u 15 sati molit ćemo pobožnost križnog puta na Anindolu, od kapele sv. Ane do kapele sv. Jurja. Po završetku križnog puta, u kapeli sv. Jurja slavit ćemo svetu misu. Na ulazu u crkvu, za vrijeme svih svetih misa, kao i kod kapele sv. Jurja, moći ćete nabaviti maslinove grančice.

 

9. CARITASOVE KOŠARICE

Na ulazu u našu crkvu postavljene su kutije za prikupljanje pomoći, u obliku nepokvarljivih prehrambenih namirnica, za potrebite korisnike našeg Župnog Caritasa.

 

10. MOLITVENA INICIJATIVA 40 DANA ZA ŽIVOT

Svake subote i nedjelje u 15 sati kod Špilje Gospe Lurdske na Šetnici molit ćemo pobožnost križnog puta za nerođene.

 

11. ŽUPNA ZAJEDNICA MLADIH

Župna zajednica mladih redovito se susreće svake nedjelje iza večernje svete mise, u 20 sati. Pozivamo sve zainteresirane krizmanike, srednjoškolce, studente i radničku mladež da se pridruže. Tema večerašnjeg susreta bit će: Molitveno – meditativno čitanje Svetog Pisma – LECTIO DIVINA.

 

12. ŽUPNA KATEHEZA

Župna kateheza za prvopričesnike odvija se prema redovitom rasporedu, a krizmanici su umjesto kateheze pozvani doći na uskrsnu ispovijed.

 

13. SASTANAK RODITELJA PRVOPRIČESNIKA

Roditelje naših ovogodošnjih prvopričesnika pozivamo na roditeljske susrete prema sljedećem rasporedu:

          OŠ Bogumil Toni – utorak – 3. A i B – 19. 30

                                                         - 3. C, D i M – 20. 00

          OŠ Samobor – četvrtak – svi razredi i PŠ Gradna – 19. 30

 

Roditeljski sastanci održat će se u crkvi.

 

14 KATOLIČKI TISAK

Preporučujemo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, MAK, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Kanu, Veritas, Mariju te Radosnu vijest.