OSMA NEDJELJA KROZ GODINU, 27 veljače 2022.

OSMA NEDJELJA KROZ GODINU, 27 veljače 2022.

OSMA NEDJELJA KROZ GODINU

27. veljače 2022.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11 i 18 sati

RADNIM DANOM: 18 SATI

SUBOTOM: 8 SATI 

 

2. ISPRAĆAJ FRA NIKOLE VUKOJE

U ponedjeljak, u 16 sati, na gradskom groblju u Samoboru oprostit ćemo se i na vječni počinak ispratiti franjevca, svećenika fra Nikolu Vukoju. Sveta misa zadušnica slavit će se nakon ispraćaja u kući susreta Tabor.

 

3. ČISTA SRIJEDA - PEPELNICA

Slavljem Čiste Srijede – Pepelnice započinjemo ovogodišnju korizmu, pripravu za glavni i središnji blagdan naše vjere, Uskrs. Svetu misu s obredom pepeljenja slavit ćemo u 18 sati. Na Čistu Srijedu zapovijedani je post i nemrs.

Post obvezuje sve zdrave vjernike od 18 do 60 godine, a podrazumijeva jednom se u danu do sita najesti uz mogućnost dva manja obroka, ukoliko je potrebno radi fizičkog rada.

Nemrs obvezuje sve vjernike starije od 14 godina, a podrazumijeva ne jesti meso i mesne prerađevine. Nemrs je za vjernike obvezan svakog petka, a post i nemrs za Čistu Srijedu i Veliki Petak.

Pripravimo srce za Gospodina.

 

4. VELIKA DEVETNICA ZA BLAGDAN SV. JOSIPA

Srijedom molimo pobožnost sv. Josipu, pola sata prije svete mise. Ovu srijedu molitvu predvodi zajednica muškaraca naše Župe.

 

5. KORIZMENE POBOŽNOSTI

Svakog petka u korizmi u 17.15 molit ćemo pobožnost križnog puta kako bismo se bolje mogli suobličiti muci našega Gospodina Isusa Krista. Molitvu križnoga puta predvodit će zajednice naše Župe.

 

 

 

6. MOLITVENA INICIJATIVA 40 DANA ZA ŽIVOT

U srijedu započinje ovogodišnje korizmeno bdijenje za nerođene u organizaciji Molitvene incijative 40 dana za život pod geslom “U predvečerje svog života, bit ćeš pitan o ljubavi!”. Svake subote i nedjelje u 15 sati kod Špilje Gospe Lurdske na Šetnici molit ćemo pobožnost križnog puta za nerođene.

 

7. ŽUPNA KATEHEZA

Ovoga tjedna nastavljamo s redovitom župnom katehezom za naše prvopričesnike i krizmanike prema dosadašnjem uobičajenom rasporedu.

 

8. DJEČJI ZBOR “KRIJES”

Dječji zbor „KRIJES“ nastavlja svoje pjevačke probe u subotu u 9 sati. Svoje nastupe imaju nedjeljom na svetoj misi u 9.30 sati. Pozivamo osnovnoškolce da dođu i svojim glasom doprinesu ljepoti bogoslužja u našoj crkvi.

 

9. DOČEK ĐAKONA, VLČ. ANTONIA KOVAČIĆA

Prošle nedjelje ispratili smo vlč. Krešimira na novu službu, a ove nedjelje radosna srca dočekujemo našeg novog suradnika, đakona Zagrebačke nadbiskupije, vlč. Antonia Kovačića koji je dosadašnju službu vršio u uredu Nadbiskupa. Nadamo se kako će nas mnogome novome poučiti, a možda i on nešto nauči od nas. Kako god, radujemo se novoj suradnji i prijateljstvu. Vlč. Antonia prepručam u vaše svakodnevne molitve.

 

10. KATOLIČKI TISAK

Preporučujemo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, MAK, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Kanu, Veritas, Mariju te Radosnu vijest.