Oproštajni govor mladih župe sv. Anastazije povodom odlaska kapelana Josipa Čuliga

Oproštajni govor mladih župe sv. Anastazije povodom odlaska kapelana Josipa Čuliga

Dragi velečasni Josipe

Župna zajednica mladih samoborske župe sv. Anastazije želi vam iskazati zahvalnost za protekle tri godine koje ste proveli s nama. Došli ste ovdje kao novi kapelan, tek zaređeni svećenik, i svojom ljubavlju i voljom, zainteresiranošću i entuzijazmom preuzeli jednu od velikih uloga mladomisnika - upravljanje mladima i njihovom usmjeravanju prema Bogu, vjeri i crkvi. Svjesni smo kako taj zadatak nije bio nimalo lagan. Krizmanici, srednjoškolci, studenti i radnička mladež, sve su to mladi koji se u tim godinama još uvijek preispituju te traže ispravan put prema Bogu. Kroz redovite molitve i mise, poticanja na ispovijed i kajanje, pomogli ste nam shvatiti tko je Bog i koliko nas on ljubi. Zajedno smo pjevali i učili, a najbitnije - rasli u vjeri. Vaša ljubav prema Bogu nas je inspirirala i vodila da svoj život, sretne i tužne trenutke, usmjerimo upravo prema Njemu. Tako su u zajednici neki pronašli Božji poziv da krenu u svećeništvo, neki su pronašli ljubav, a stvorila su se i nerazdvojna prijateljstva.

Veliko hvala za sve naše susrete u koje ste uložili toliko truda, za duhovne obnove i izlete na kojima smo slavili Boga te na nedavnom susretu mladih u gradu heroja - Vukovaru.

Želimo vam da to ozračje puno radosti koje nosite sa sobom pomogne na vašem daljnjem putu, da vaš osmijeh (koji se ponekad čuje i do vaše voljene Stubice) pokaže mladima u vašoj novoj župi da je crkva mjesto radosti, prijateljstva i ljubavi.

"Ljubljeni,

ljubimo jedni druge jer ljubav je od Boga;

i svaki koji ljubi,

od Boga je rođen i poznaje Boga.

Tko ne ljubi, ne upozna Boga

jer Bog je ljubav."

Hvala Vam!

Mladi župe sv. Anastazije