NEDJELJA MUKE GOSPODNJE - CVJETNICA, 28. ožujka 2021.

NEDJELJA MUKE GOSPODNJE - CVJETNICA, 28. ožujka 2021.

NEDJELJA MUKE GOSPODNJE - CVJETNICA

28. ožujka 2021.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11, i 19 SATI

RADNIM DANOM: 19 SATI

2. NEDJELJA CVJETNICA – MASLINOVE GRANČICE

              Večernja misa od danas je u 19 sati. Svete mise u 17 (18) nema. Kao i inače maslinove grančice možete nabaviti na ulazu u crkvu uz prilog za naš Župni Caritas. Kao što je tradicija na Anindolu, danas popodne molio pobožnost križnog puta u 15 sati nakon kojeg će biti sveta misa ispred kapele sv. Jurja. Molimo da se i u ovoj pobožnosti pridržavamo epidemioloških mjera.

3. POBOŽNOST 13 UTORAKA SVETOM ANTUNU

U utorak je treći utorak pobožnosti 13 utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom. U našoj crkvi pobožnost molimo pola sata prije večernje svete mise. Knjižicu pobožnosti na čast sv. Antunu po cijeni od 20 kuna možete nabaviti na stoliću s kalendarima.

4. SAKRAMENT ISPOVIJEDI U VELIKOM TJEDNU

Na Veliki ponedjeljak, utorak i srijedu prigoda je za primanje sakramenta svete ispovijedi od 18 do 19 sati. Molimo doći na vrijeme jer sveta misa počinje u 19 sati. Na dane Vazmenog trodnevlja (Četvrtak, petak, subota) nema ispovijedanja.

5. VAZMENO TRODNEVLJE

Slavlje vazmenog trodnevlja započinje misom Večere Gospodnje na Veliki Četvrtak u 19 sati, nakon koje će biti prijenos Svetootajstva u pokrajnju kapelu gdje ćemo zajedno do 21 sat moliti Getsemansku uru. Od 21 do 24 sata molitvu u tišini i bdijenje s Isusom u Maslinskom vrtu predvode zajednice naše Župe.

Na Veliki Petak nema slavlja svete mise nego se slave obredi Muke Gospodnje koji započinju u 19 sati. Uz slušanje Božje riječi i sveopću molitvu zajedno ćemo se pokloniti Kristovu križu doticanjem desne ruke raspela (Nema ljubljenja!). Dar kod poklona križu namijenjen je uzdržavanju Božjeg groba u Jeruzalemu. Podsjećamo da je na Veliki Petak zapovjedani post i nemrs.

Na Veliku subotu dok Isus počiva u grobu, od 8 sati je prigoda poklona i molitve pred Božjim grobom.

Vazmeno bdijenje na Veliku Subotu započinje u 20 sati. Svijeće za obnovu krsnih obećanja moći ćete nabaviti prije ulaska u crkvu. Raspored blagoslova uskrsne hrane je na oglasnoj ploči te web i facebook stranici naše Župe. Vaš dar prigodom blagoslova hrane namijenjen je za restauraciju naših zvona na župnoj crkvi. Nakon Vazmenog bdijenja također je prigoda za blagoslov uskrsne hrane.

6. ŽUPNA KATEHEZA I VAZMENO TRODNEVLJE ZA PRVOPRIČESNIKE I KRIZMANIKE

Župna kateheza za prvopričesnike u utorak i srijedu je po redovitom rasporedu. Na Veliki četvrtak, na dan ustanove Presvete euharistije pozivamo kandidate za prvu svetu pričest na svetu misu u 19 sati. Na Veliki petak pozivamo kandidate za Svetu potvrdu na obrede Muke Gospodnje. Preporučamo kandidatima za primanje sakramenata sudjelovanje na Vazmenom bdijenju.

7. VAZAM – NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODINOVA

Na Uskrs svete mise u župnoj crkvi su: 6.30, 8, 9.30, 11, 18 i 19 sati. Nakon prijepodnevnih svetih misa bit će blagoslov uskrsne hrane.

8. PRIKUPLJANJE POMOĆI U HRANI ZA ŽUPNI CARITAS

Zahvaljujemo svima koji su svojim darom, bilo u hrani, higijenskim potrepštinama i novcu pripomogli Župnom Caritasu da obraduje 44 potrebite obitelji koje su korisnici našeg Caritasa.

9. NOVO RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Od utorka zbog pomicanja sata na ljetno računanje vremena Župni ured radi od utorka do petka: 9-11 i 16-18 sati.

10. KATOLIČKI TISAK

Preporučam Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, MAK, Mariju, Veritas, Glasnik Srca Isusova i Marijina te Radosnu vijest. Na stoliću kod izlaza možete pribaviti uskrsne čestitke.