DVADESET I TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU, 04. rujna 2022.

DVADESET I TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU, 04. rujna 2022.

DVADESET I TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU

04. rujna 2022.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11 i 19 SATI

RADNIM DANOM: 19 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

 

2. ŽUPNO KLEČANJE

U četvrtak, na blagdan Rođenja BDM, Male Gospe, godišnja je svetkovina župnog euharistijskog klanjanja kada je naša župa pozvana moliti u ime i za potrebe cijele naše nadbiskupije. Svete mise slavimo u 8, 11 i 19 sati. Svečanu svetu misu u 11 sati predslavi fra Marin Grbešić, franjevac u našem samoborskom samostanu. Prigoda za klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu je od 9 do 11 sati te od 12 do 19 sati. Napominjemo da je svetkovina župnog klečanja zapovijedana svetkovina za župljane te sve koji mogu pozivamo na svetu misu, a prema mogućnostima i na poklon Presvetom Oltarskom Sakramentu i molitvu za našu nadbiskupiju.

 

3. PROŠTENJE NA VRATNIKU

Sljedeće nedjelje slavimo proštenje sv. Marka Križevčanina u istoimenoj kapeli na Vratniku sa svetom misom u 9.30.

 

4. KLJUČKO PROŠTENJE

Sljedeće nedjelje u župi Rođenja BDM u sv. Mariji pod Okićem, u našem dekanatu, slavi se Ključko proštenje. Svečana sveta misa slavi se u 11 sati, a ostale pojedinosti o proštenju možete vidjeti na plakatima na oglasnim pločama.

 

5. HODOČAŠTE MLADIH ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE U MARIJU BISTRICU

U subotu 10. rujna, mladi naše Zagrebačke nadbiskupije hodočaste u Mariju Bistricu. Mladi naše župe koji žele ići mogu se prijaviti još sutra na Facebook stranici župe. Program možete vidjeti na oglasnim pločama, te na web i Facebook stranici. Cijena je 90 kn.

 

 

 

 

 

 

6.  KONCERT UDRUGE “U DUHU S KRISTOM”

Udruga U Duhu S Kristom iz Samobora po osmi put priređuje humanitarni koncert popularne duhovne glazbe pod nazivom NEKA SE ČUJE DO NEBA GLAS. Koncert će se održati u nedjelju, 11. rujna u 20 sati u Sportskoj dvorani Samobor, ove godine u povodu 25 godina rada Kuće susreta Tabor.

Ulaznice za koncert, po cijeni od 50 kuna, mogu se radnim danom kupiti u uredu Turističke zajednice grada Samobora na Trgu kralja Tomislava, prijepodne u Kući susreta Tabor i, u skladu s mogućnostima članova Udruge, pred crkvom nakon nedjeljnih svetih misa.

 

7. KATOLIČKI TISAK

Preporučujemo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, MAK, Glasnik Srca Isuosva i Marijina, Kanu, Veritas te Radosnu vijest.