DVADESET I SEDMA NEDJELJA KROZ GODINU, 02. listopada 2021.

DVADESET I SEDMA NEDJELJA KROZ GODINU, 02. listopada 2021.

DVADESET I SEDMA NEDJELJA KROZ GODINU

03. listopada 2021.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11  i 19 SATI

RADNIM DANOM: 19 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

2. ZAZIV DUHA SVETOGA

Danas sa svetom misom u 9.30 slavimo zaziv Duha Svetoga za ovu školsku, vjeronaučnu i akademsku godinu. Molimo milost i snagu Duha Svetoga za gorljivost i upornost za sve učenike, profesore, učitelje, vjeroučitelje i djelatnike naših škola.

3.  PROŠTENJA U KAPELAMA

Danas slavimo vanjsko proštenje svetog Mihalja sa svetom misom u 9.30. Također, o spomenu beatifikacije bl. Alojzija Stepinca, svetu misu slavimo u 16 sati kod kapele bl. Alojzija Stepinca u Kladju.

4.  SVETI FRANJO ASIŠKI

Sutra slavimo svetog Franju Asiškog, utemeljitelja Reda manje braće, franjevaca. Našim samoborskim franjevcima čestitamo njihov dan i Bogu zahvaljujemo za njihovo svećeničko i redovničko služenje u našem Gradu.

5. CJELODNEVNO EUHARISTIJSKO KLANJANJE

U petak je 8. u mjesecu. Zajednica Prijatelja Malog Isusa predvodi cjelodnevno euharistijsko klanjanje od 8 do 18.30 sati. Prigoda je za osobni susret i molitvu pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

6. SVETKOVINA PRAOCA ABRAHAMA

U nedjelju 10. listopada naši Grkokatolici slave Praoca Abrahama u Pastoralnom centru Praoca naše vjere Abrahama u Samoboru. Svečana liturgija započinje u 11 sati.

7. INICIJATIVA 40 DANA ZA ŽIVOT

U tijeku je ovogodišnje jesensko bdijenje „40 dana za život“. Kod špilje Gospe Lurdske okupljat ćemo se svake nedjelje u 15 sati i moliti krunicu za nerođene. Za vrijeme trajanja ovojesenskog bdijenja u crkvi će biti organizirani krunica i klanjanje za nerođene. Molimo s vjerom u zajedništvu za život svakog djeteta i s ljubavlju potičimo naše društvo da u istini vjere bira život, a ne pobačaj. Hvala svima koji će se odazvati.

8. LISTOPADSKE POBOŽNOSTI

              U mjesecu smo listopadu te se s osobitom pobožnošću utječemo Blaženoj Djevici Marije. Svakog dana krunicu i litanije u čast našoj nebeskoj Majci molimo pola sata prije svete mise.

9. KATOLIČKI TISAK

Preproučamo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, Veritas, Mariju te Radosnu vijest.