DVADESET I PRVA NEDJELJA KROZ GODINU, 18. kolovoza 2022.

DVADESET I PRVA NEDJELJA KROZ GODINU, 18. kolovoza 2022.

DVADESET I PRVA NEDJELJA KROZ GODINU

21. kolovoza 2022.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30 i 19 SATI

RADNIM DANOM: 19 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

 

2. PROŠTENJE U SV. HELENI

Danas proslavljamo vanjsko proštenje sv. Helene, u istoimenoj kapeli, sa svetom misom u 10 sati.

 

3. LJETNI RASPORED SVETIH MISA I ISPOVIJEDI

Tijekom kolovoza nedjeljne svete mise slavimo u 8, 9.30 i 19 sati.

Tijekom kolovoza nema nedjeljne svete mise u 11 sati.

Mogućnost pristupanja sakramentu ispovijedi je tijekom radnog tjedna, pola sata prije svete mise. Nedjeljom neće biti mogućnosti ispovijedi.

 

4. HODOČAŠĆE U LUDBREG

Najavljujemo hodočašće u svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu, 03. rujna. Polazak je u 6 sati s Autobusnog kolodvora, cijena je 80 kn, a možete se prijaviti do 30. kolovoza. Više pojedinosti možete vidjeti na oglasnim pločama.

 

5. 400. OBLJETNICA CRKVE SV. BARBARE U RUDAMA

Ove godine obilježava se 400. obljetnica crkve svete Barbare u Rudama. Obljetnica će biti proslavljena uz prigodni program. Svečana sveta misa proslave obljetnice slavit će se u subotu u 11 sati u Rudama, a započet će svečanom procesijom u 10.45. Uoči proslave organizirana je prigodna trodnevnica sa svetim misama i prigodnim programom nakon svetih misa. Osobito pozivamo sve mlade koji će sudjelovati u SHKM-u u Bjelovaru da dođu u Rude u petak na svetu misu u 19 sati nakon koje će biti održana pripremna kateheza za susret. Više pojedinosti o trodevnici i samoj proslavi možete vidjeti na plakatima na oglasnim pločama.

 

6. KATOLIČKI TISAK

Preporučujemo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, MAK, Glasnik Srca Isuosva i Marijina, Kanu, Veritas te Radosnu vijest.