DVADESET I OSMA NEDJELJA KROZ GODINU, 10. listopada 2021.

DVADESET I OSMA NEDJELJA KROZ GODINU, 10. listopada 2021.

DVADESET I OSMA NEDJELJA KROZ GODINU

10. listopada 2021.

 

1.  SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11  i 19 SATI

RADNIM DANOM: 19 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

2. SVETKOVINA PRAOCA ABRAHAMA

Danas, 10. listopada, naši Grkokatolici slave Praoca Abrahama u Pastoralnom centru Praoca naše vjere Abrahama u Samoboru. Svečana liturgija započinje u 11 sati.

3. KATEHEZE I SUSRET S MLADIMA

Od večeras započinju redoviti susreti i kateheze s mladima. Naše srednjoškolce i studente pozivamo na ove susrete kako bi zajedno produbili svoju vjeru i rasli u župnom i crkvenom zajedništvu. Susreti započinju u 20:15 u župnim prostorima.

4. LISTOPADSKE POBOŽNOSTI

U mjesecu smo listopadu te se s osobitom pobožnošću utječemo Blaženoj Djevici Marije. Svakog dana krunicu i litanije u čast našoj nebeskoj Majci molimo pola sata prije svete mise. Četvrtkom krunica započinje u 18:00 sati, nakon koje je redovio euharistijsko klanjanje i molitva pred Presvetim.

5. PROSLAVA DANA GRADA SAMOBORA

Sljedeći vikend održava se proslava Dana grada Samobora. U subotu ćemo u 9:30 u Parku domovinske zahvalnosti odati počast braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata polaganjem vijenaca i molitvom za poginule. U nedjelju, 17. listopada, u 11:00 sati slavit ćemo svetu misu za naš Grad, gradsku upravu i sve sudionike koji doprinose napretku i boljitku našega Grada.

6.  HODOČAŠĆE ZAJEDNICE PRIJATELJA MALOG ISUSA

Prijatelji Malog Isusa u milosnoj godini sv. Josipa organiziraju hodočasničko-izletnički u Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu i Stari grad u Ozlju. Sve koje zanima život i rad Društva, pozivaju se na ovo hodočašće. Polazak je 23.10. (subota) u 07:45 s autobusnog kolodvora. Svi zainteresirani mogu se prijaviti kod s. Zrinke Šutalo u samostanu (Gajeva) ili u župnom uredu. Detaljan raspored hodočasničkog dana je na oglanoj ploći.

7. INICIJATIVA 40 DANA ZA ŽIVOT

U tijeku je ovogodišnje jesensko bdijenje „40 dana za život“. Kod špilje Gospe Lurdske okupljat ćemo se svake nedjelje u 15 sati i moliti krunicu za nerođene. Za vrijeme trajanja ovojesenskog bdijenja u crkvi će biti organizirani krunica i klanjanje za nerođene. Molimo s vjerom u zajedništvu za život svakog djeteta i s ljubavlju potičimo naše društvo da u istini vjere bira život, a ne pobačaj. Hvala svima koji će se odazvati.

8. KATOLIČKI TISAK

Preproučamo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, Mak, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Kana, Veritas, Mariju te Radosnu vijest.