DVADESET I DEVETA NEDJELJA KROZ GODINU, 17. listopada 2021.

DVADESET I DEVETA NEDJELJA KROZ GODINU, 17. listopada 2021.

DVADESET I DEVETA NEDJELJA KROZ GODINU

17. listopada 2021.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11  i 19 SATI

RADNIM DANOM: 19 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

2. SVEOPĆA BISKUPSKA SINODA KATOLIČKE CRKVE

Prošle nedjelje svetim misnim slavljem u Rimu svečano je otvorena biskupska sinoda u Katoličkoj Crkvi. Današnjim danom, po želji i odredbi pape Franje, započinje biskupijska faza ove sinode. U našoj zagrebačkoj nadbiskupiji otvaranje proslavljamo u svim župama, a svečanost otvorenja predvodi naš nadbiskup, kardinal Josip Bozanić sa svetom misom u župi Uzvišenja Svetog Križa u Dugom Selu. Prožeti iskustvom nedavne Sinode naše Zagrebačke nadbiskupije, pozvani smo osobito moliti za članove Sinode kako bismo se kao Crkva mogli dobro zagledati u sebe i u otvorenosti Duhu Svetome donijeti nove plodove evangelizacije i naviještanja Radosne vijesti.

3. PROSLAVA DANA GRADA SAMOBORA

Danas slavimo 779. dana grada Samobora. Od svega srca želimo svima nama otvoreno i toplo srce za ljude s kojima živimo, a gradskim vlasima želimo da otvoreni poticajima Duha Svetoga uvijek ostanu otvoreni duhu poniznosti i služenja svakom pa i najmanjem čovjeku našega Grada.

4. KATEHEZE I SUSRET S MLADIMA

              Nastavljamo redovite nedjeljne susrete i kateheze s mladima. Naše srednjoškolce, studente i radničku mladež pozivamo na ove susrete kako bi zajedno produbili svoju vjeru i rasli u župnom i crkvenom zajedništvu. Susreti započinju nakon večernje svete mise, u 20 sati u župnim prostorima.

5. MISIJSKA NEDJELJA

              Sljedeće nedjelje, u cijeloj Crkvi, slavimo misijsku nedjelju. Osim molitve za mlade crvke u nastanku pomoći ćemo im i materijalno. Tako će sav dar u milostinji i izlazu iz crkve sljedeće nedjelje biti namijenjen upravo na tu nakanu.  Također, Društvo Prijatelja Malog Isusa sjeća se potrebitih na Haitiju gdje služe časne sestre, Služavke Malog Isusa. S tom nakanom, sljedeće nedjelje će Prijatelji Malog Isusa ispred crkve prodavati kolačiće koje će pripremiti te ćemo se tako moći uključiti i u akciju „SRCEM ZA HAITI“. Od srca hvala na svakom vašem daru.

6. LISTOPADSKE POBOŽNOSTI

              U mjesecu smo listopadu te se s osobitom pobožnošću utječemo Blaženoj Djevici Marije. Svakog dana krunicu i litanije u čast našoj nebeskoj Majci molimo pola sata prije svete mise. Četvrtkom krunica započinje u 18:00 sati, nakon koje je redovio euharistijsko klanjanje i molitva pred Presvetim.

 

7. INICIJATIVA 40 DANA ZA ŽIVOT

U tijeku je ovogodišnje jesensko bdijenje „40 dana za život“. Kod špilje Gospe Lurdske okupljat ćemo se svake nedjelje u 15 sati i moliti krunicu za nerođene. Za vrijeme trajanja ovojesenskog bdijenja u crkvi će biti organizirani krunica i klanjanje za nerođene. Molimo s vjerom u zajedništvu za život svakog djeteta i s ljubavlju potičimo naše društvo da u istini vjere bira život, a ne pobačaj. Hvala svima koji će se odazvati.

8. KATOLIČKI TISAK

Preproučamo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, Mak, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Kana, Veritas, Mariju te Radosnu vijest.

9. ĐAKON

Radosna srca smo dočekali našeg novog suradnika, novozaređenog đakona Zagrebačke nadbiskupije, vlč. Krešimira Babića. Nadamo se kako će nas mnogome novome poučiti, a možda i on nešto nauči od nas. Kako god, radujemo se novoj suradnji i prijateljstvu. Vlč. Krešimira prepručam u vaše svakodnevne molitve.