Pogledajte galeriju slika!

Zajednica mladih župe Svete Anastazije, Samobor

"> Druženje na Sljemenu, 29.10.2011. - Župa sv. Anastazije - Samobor

Druženje na Sljemenu, 29.10.2011.

Druženje na Sljemenu, 29.10.2011.

Tog subotnjeg jutra, dok se vrijeme neumorno poigravalo smjenjujući rominjanje kiše s jutarnjom i prijepodnevnom rosuljom i maglom, na ugodnih 10°C, mi, mladi iz župe Svete Anastazije u Samoboru, predvođeni našim kapelanom, ojačani i ohrabreni dobrom voljom, uputili smo se prema Zagrebu kako bismo dan proveli u zajedničkom druženju. Došavši na polaznu točku kod tunela na Mihaljevcu, pješice smo krenuli prema konačnom odredištu - kapelici Majke Božje Sljemenske.

Kroz kišom i rosuljom okupane šume hodali smo do našeg cilja oko 2,5 sata. Znamo, taj se put može prijeći u mnogo kraćem vremenu, ali naš je bio prožet odličnim raspoloženjem, neumornim razmjenjivanjem misli koje su nam baš tada padale na pamet i izazivale gomile smijeha, ponekom pjesmom i molitvom, pa će svatko tko je barem jednom imao priliku biti dijelom raspjevane katoličke mladeži, razumjeti da je taj put mogao trajati samo još i duže.
Stigavši na odredište, zajedničko druženje nastavilo se u kapelici Majke Božje Sljemenske, sagrađene 1932. godine, na misnom slavlju koje je predvodio župni vikar vlč. Mario Pavić. Misno slavlje bilo je praćeno pjesmom uz klavijature, gitaru i perkusije.

Nakon što smo radosno primili Božji blagoslov, uputili smo se u planinarski dom Puntijarka, gdje smo se okrijepili i nastavili družiti. Kako su nam se tada samo obraščići zarumenjeli! Uz društvene igre koje smo neumorno igrali, vraćajući se pritom mislima u najljepše, bezbrižne dane našeg djetinjstva, vrijeme je prebrzo prolazilo. Tu dječju radost i zanesenost ponijeli smo sa sobom i podsjetili se da ju nikada ne smijemo izgubiti, jer budemo li mogli potpuno uživati male stvari, prebivat ćemo u vrtu punom sreće (Phil Bosmans, belgijski svećenik).

Pogledajte galeriju slika!

Zajednica mladih župe Svete Anastazije, Samobor