DRUGA KORIZMENA NEDJELJA - PAČISTA 28. veljače 2021.

DRUGA KORIZMENA NEDJELJA - PAČISTA 28. veljače 2021.

DRUGA KORIZMENA NEDJELJA

28. veljače 2021.

 

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11, 17 i 18 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

RADNIM DANOM: 18 SATI

2. ŽUPNA KATEHEZA

Ovoga tjedna započinjemo župnu katehezu i bližu pripravu za primanje sakramenata prve svete ispovijedi, pričesti i krizme. Zahvaljujemo roditeljima koji su bili prisutni na roditeljskim susretima, a one koji nisu bili u mogućnosti neka iza mise ili u uredovno vrijeme podignu prijavnice za vjeroučenike. Cijeloviti raspored je na oglasnoj ploči kao i na web i facebook stranici Župe.

3. DEVET SRIJEDA U ČAST SVETOG JOSIPA

Kao i prošlih godina, u našoj Župi, obavljamo devet srijeda u čast svetome Josipu, zaštitniku Crkve i zaštitniku naše Domovine. Odazovimo se zajedništvu i molitvi za tolike potrebe naše Domovine i čitavoga svijeta.

4. EUHARISTIJSKO KLANJANJE ČETVRTKOM

Podsjećamo da je svaki četvrtak od 17.30 do 18.00 euharistijsko klanjanje u našoj crkvi. Poklonimo se Kristu koji nam iz ljubavi daruje sama sebe.

5. POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA

Svakog petka u korizmi u 17.15 molimo pobožnost križnog puta prateći Isusa u njegovoj spasiteljskoj žrtvi za naše grijehe. Svaki petak u korizmi je nemrsni dan (ne jede se meso). Kao i obično svakoga petka u korizmi, milostinja za vrijeme svete mise namijenjena je za korisnike Župnog Caritasa.

6. PRIMANJE SAKRAMENTA SVETE ISPOVIJEDI

Podsjećamo da je svakoga dana i nedjelje prigoda za primanje sakramenta pomirenja – svete ispovijedi, pola sata prije večernje svete mise.

7. PRIKUPLJANJE POMOĆI U HRANI ZA ŽUPNI CARITAS

I ove godine prikupljamo pomoć u hrani, slatkišima i higijenskim potrepštinama za korisnike našeg Župnog Caritasa. Nepokvarljivu hranu možete donijeti u kutije u crkvi ili donijeti u uredovno vrijeme Župnog ureda (uto – pet: 9 -11 i 15 – 17). Od srca zahvaljujemo!

8. BLAGOSLOV OBITELJI

Danas završavamo službeni blagoslov i susret u vašim obiteljima. Zahvaljujemo na molitvi i daru što ste ga darovali za potrebe naše Župe. Od vašeg dara se financira uzdržavanje crkve, kapela, osoblja Župe te plaćanje redovitih mjesečnih režija. Sav prihod koji Župa u godini ostvaruje dolazi od vas vjernika: u milostinji, obiteljskom daru, daru kod krštenja ili takse kod vjenčanja, sprovoda, krizme. Koji niste bili u mogućnosti primiti svećenika možete se naknadno javiti u uredovno vrijeme Župnog ureda.

9. KATOLIČKI TISAK

Preproučam Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, Mariju i Veritas.