FOTOGALERIJA!
 

 

"> Dragi Župniče, na svemu Vam hvala! - Župa sv. Anastazije - Samobor

Dragi Župniče, na svemu Vam hvala!

Dragi Župniče, na svemu Vam hvala!

Nakon ulazne procesije, Župnika su u ime župne zajednice pozdravili gospodin Miroslav Ratančić i Dragica Sertić te mu zahvalili na nesebičnom služenju u našoj župi. Župnik je potom vidno ganut pred oltarom odjenuo sveto misno ruho, dar naše župe: albu, štolu i zlatnu misnicu s motivima uzetima sa svoda naše župne crkve. Misu je služio iz Misala sa srebrnim okovima koje smo mu također poklonili, a sve to na drvenom stalku s ugraviranim godinama njegova službovanja u našoj župi. U prinosu darova, u kojemu su sudjelovali predstavnici svih župnih vjerničkih krugova, na oltar su prineseni: domaći samoborski kruh, hostije, vino i vida, te župniku na dar zlatni kalež te velika svijeća s likom sv. Anastazije.
Na svršetku misnog slavlja zahvalu u ime župne zajednice izrekla je gđa Dragica Sertić, članica Župnog pastoralnog vijeća, a predstavnici pojedinih župnih skupina Župniku su predali darove: sliku naše župne crkve sv. Anastazije, samoborske kristalne čaše s otisnutim logom naše župe, Knjigu uspomena, crveno licitarsko srce na staklu s upisanom molitvom Svečanog blagoslova iz Rimskog misala te devet crvenih ruža za devet godina provedenih u našoj župi.
Župni vikar Mario Pavić je potom uputio zahvalu u svoje osobno ime, u ime svih župnih suradnika i vjernika, te su intoniran himan Tebe Boga hvalimo, a nakon toga i hrvatska himna Lijepa naša.

Zahvala gđe Dragice Sertić:

Dragi župniče Vlado!!!
Prije 30 godina na svom svećeničkom ređenju rekli ste Gospodinu Bogu: „Evo me! Šalji me, Gospodine, gdje sam potreban, kuda Ti želiš.“
A na stazi ja… Da, Vi na stazi! Vi koji ste putovali stazama i puteljcima pitomih samoborskih brežuljaka, šetali ulicama Samobora punih devet godina.
Lijep je to period Vašeg života, prečasni Vlado, koji ste poklonili i Bogu i nama. Hvala Vam!
Putovali ste strpljivo svojom životnom stazom vodeći i nas, svoje stado prema uzvišenom cilju -SUSRETU BOGA I ČOVJEKA.
Slušajući svake nedjelje Vaše propovijedi u kojima ste nas hranili Riječju Božjom,mnogo smo toga iz Svetog Pisma naučili, shvatili, jer ste znali slikovito objasniti povijesne biblijske slike i približiti nam Riječ Božju.
Zauvijek ćemo pamtiti naša zajednička hodočašća, druženja, pjesme.
Bio je to poseban osjećaj biti uz Vas, dijeliti zajedništvo s Vama. Zašto?
Kao naš župnik uvijek ste nam pružali i širili osjećaj sigurnosti i povjerenja, a moram priznati da je to lijep osjećaj. Isto kao što se malo dijete osjeća zaštićenim i sigurnim uz svojeg oca, tako smo se osjećali i mi uz Vas.
Ostat će nam nezaboravna naša hodočašća na Mariju Bistricu kada je Kalvarijom i Bazilikom odzvanjao Vaš glas i pjesma: „Nas je otpravila,Tebe je pozdravila sveta Anastazija, Majko Božja Bistrička.“
Bili smo tako ponosni na Vas!
Hvala Vam na vašoj pjesmi i molitvi!
Često puta bili ste i savjetnik u našim životnim mukama, poteškoćama, problemima.
HTJELI STE I ZNALI STE SLUŠATI I ČUTI, ODVOJITI I POKLONITI SVOJE SLOBODNO VRIJEME I VOLJU I DATI NAM MUDAR SAVJET I UTJEŠNU RIJEČ.
Ljubav na djelu!!!!!!Zar ne? Odlazili smo kući s takvih susreta i razgovora olakšane duše, jer ste unijeli tračak nade u naše srce i naš život.

FOTOGALERIJA!