Dječji zbor «Samoborski krijes»

Dječji zbor «Samoborski krijes»

Dječji zbor «Samoborski krijes» osnovan je u pastoralnoj godini 1973/74, na inicijativu tadašnjeg kapelana vlč. Mate Dukića, koji je bio višegodišnji član VIS-a „Žeteoci“. Od samog početka zbor jako napreduje, te nastupa u zemlji i inozemstvu. Od tada su se izmijenile mnoge generacije malih pjevača.
Danas zbor broji oko 30 članova. Oni svaku subotu u 9.00 sati vježbaju i nedjeljom predvode pjevanje na sv. misi s djecom u 9.30. Vole druženja i izlete, pa povremeno odlaze na planinarenje u Samoborsko gorje. Žele da plamen Kristove ljubavi i radosti zagrije i druga srca, te su nekoliko puta posjetili i prigodnim programom obradovali djecu u Caritasovom domu «Alojzije Stepinac» u Brezovici, štićenike Doma Majke Terezije u Zagrebu, a povremeno gostuju i u drugim župama. Od 2003.g. redovito nastupaju na «Zlatnoj harfi» - smotri dječjih crkvenih zborova. Bili su uključeni i u akciju „Dajmo Božiću mir
Osim orgulja, za kojima je s. Marija Kiš, zbor prati i violina koju svira Izabel Marković, dugogodišnja članica zbora.
Voditeljica zbora je Lovorka Grbac.Svi osnovnoškolci koji žele svojom pjesmom i radošću obogatiti „Samoborski krijes“, dobro su došli!