ČETVRTA VAZMENA NEDJELJA - NEDJELJA DOBROG PASTIRA, 25. travnja 2021.

ČETVRTA VAZMENA NEDJELJA - NEDJELJA DOBROG PASTIRA, 25. travnja 2021.

ČETVRTA VAZMENA NEDJELJA

NEDJELJA DOBROG PASTIRA

25. travnja 2021.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11, 18 i 19 SATI

RADNIM DANOM: 19 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

2. PROŠTENJA U KAPELAMA

Danas je vanjska proslava sv. Jurja u kapeli sv. Jurja sa svečanom misom u 11 sati. U Vratniku, u kapeli sv. Marko Križevčanina slavi se misa u 11 sati.

3. DEVETNICA DJETETU ISUSU

Danas je 25. u mjesecu te zajednica Prijatelja Malog Isusa, prije svete mise u 19 sati moli pobožnost i devetnicu Djetetu Isusu.

4. POBOŽNOST 13 UTORAKA SVETOM ANTUNU

U utorak je sedmi utorak pobožnosti 13 utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom. U našoj crkvi pobožnost molimo pola sata prije večernje svete mise.

5. EUHARISTIJSKO KLANJANJE

Podsjećamo da je svakog četvrtka u 18.30 klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom na naše osobne nakane i nakane naše Župe.

6. POBOŽNOST BOŽJEM MILOSRĐU

Podsjećamo da svakog petka, pola sata prije večernje svete mise molimo pobožnost Božjem milosrđu. Odazovimo se i molimo na osobne nakane i nakane Crkve.

7. SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

S 1. svibnja započinju svibanjske pobožnost u čast Majci Božjoj. Svakog dana pola sata prije svete mise molimo krunicu i litanije Blaženoj Djevici Marija na osobne i zajedničke nakane. Preporučamo da se i u obitelji svaki dan zajednički izmoli koja destka krunice.

8. ŽUPNA KATEHEZA

Nastavlja se župna kateheza za prvopričesnike i krizmanike prema uobičajenom rasporedu. Svi imaju vjeronauk u župnoj crkvi. Cjeloviti raspored nalazi se na oglasnoj ploči te web i facebook stranici Župe.

 

 

 

9. GENERALNI POPRAVAK ZVONA

Kao što ste primijetili, zvona na našoj crkvi ne zvone kako bi trebala, što od starosti, što od štete nastale potresom. Postojeći sistem je nasilno pokretanje zvona i star je više od 40 godina. Cijeli sistem je potpuno zastario pa je potrebno ugraditi nove elektromotore na sva četiri zvona, digitalne elektronske kartice, elektroormarić sa osiguračima i izlaznim relejima te ugradnja matičnog sata „zvonomat“ koji će potpuno automatski upravljati sa zvonima, otkucajima sata te satom s kazaljkama. Cijena radova s PDV-om je 49.250 kn. Preporučamo u molitve ovaj veliki zahvat na našim zvonima kao i materijalnu podršku prema vašim mogućnostima. Svoj dar možete donijeti u uredovno vrijeme Župnog ureda ili uplatiti preko žiro računa naše Župe koji možete naći na internet stranici naše Župe.

10. KATOLIČKI TISAK

Preproučam Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, MAK, Mariju, Veritas, Glasnik Srca Isusova i Marijina te Radosnu vijest.