ČETVRTA NEDJELJA KROZ GODINU 31. siječnja 2021.

ČETVRTA NEDJELJA KROZ GODINU 31. siječnja 2021.

ČETVRTA NEDJELJA KROZ GODINU

31. siječnja 2021.

1.SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11, 17 i 18 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

RADNIM DANOM: 18 SATI

2. MILOSTINJA ZA POTRESOM POGOĐENA PODRUČJA

Po preporuci našeg Nadbiskupa, danas ćemo na svetim misama i na izlazu iz Crkve skupljati pomoć za potresom stradala područja Sisačke biskupije. Svaki pa i najmanji velikodušni dar je dobrodošao pa vam unaprijed na njemu zahvaljujemo!

3. BLAGDAN PRIKAZANJA GOSPODINOVA - SVIJEĆNICA

U utorak slavimo četrdeseti dan od Isusova rođenja – Prikazanje u Hramu. Svete mise su u 8 i 18 sati sa tradicionalnim blagoslovom svijeća. Svijeće možete nabaviti prije misa na ulazu u crkvu. Na Svijećnicu se slavi i dan posvećenog života, svih koji su zavjetima siromaštva, čistoće i poslušnosti svoj život predali Bogu. Molimo za naše redovnike i redovnice koji djeluju u našoj Župi.

4. BLAGDAN SVETOG BLAŽA

U srijedu slavimo svetog Blaža mučenika. Uz njegov blagdan povezan je i blagoslov grla i molitva za zdravlje duše i tijela. Blagoslov grla će biti nakon večernje svete mise.

5. DEVET SRIJEDA U ČAST SVETOG JOSIPA

Kao i prošlih godina, u našoj Župi, obavljamo devet srijeda u čast svetome Josipu, zaštitniku Crkve i zaštitniku naše Domovine. Ove srijede molitve u čast sv. Josipa predvode muževi. Odazovimo se zajedništvu i molitvi za tolike potrebe naše Domovine i čitavoga svijeta.

6. EUHARISTIJSKO KLANJANJE ČETVRTKOM

Podsjećamo da je svaki četvrtak od 17.30 do 18.00 euharistijsko klanjanje u našoj crkvi. Poklonimo se Kristu koji nam iz ljubavi daruje sama sebe.

7. POBOŽNOST BOŽJEM MILOSRĐU

Podsjećamo da svakog petka, pola sata prije večernje svete mise molimo pobožnost Božjem milosrđu. Odazovimo se i molimo na osobne nakane i nakane Crkve.

8. TRODNEVNICA UOČI BLAGDANA BL. ALOJZIJA STEPINCA

Sljedeće nedjelje, prije večernje svete mise, započinjemo trodnevnicu u čast bl. Alojzija Stepinca čiji blagdan slavimo 10. veljače. Krunicu i litanije bl. Alojziju molimo za našu Domovinu, oslobođenje i ozdravljenje od trenutne pandemije, za našu Župu, obitelji, djecu, mlade i bolesne.

 

9. BLAGOSLOV OBITELJI - NAJAVA

Budući da u našem Gradu i Župi jenjava pandemija koronavirusa, od 15. veljače (ponedjeljak) poći ćemo u blagoslov i molitvu u vašim obiteljima. Cjeloviti raspored bit će dostupan sljedeće nedjelje. Svi koji imaju bilo kakve poteškoće, zaraženi su koronavirusom, strah ih je susretanja ili su u samoizolaciji, uvijek se tijekom cijele godine mogu javiti za naknadni susret i molitvu u obitelji.

10. TISAK I KALENDARI ZA 2021.

Preproučam Katolički tisak za ovaj tjedan kao i kalendare za ovu građansku godinu.