ČETVRTA KORIZMENA NEDJELJA - SREDOPOSNA, 14. ožujka 2021.

ČETVRTA KORIZMENA NEDJELJA - SREDOPOSNA, 14. ožujka 2021.

ČETVRTA KORIZMENA NEDJELJA

14. ožujka 2021.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11, 17 i 18 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

RADNIM DANOM: 18 SATI

2. TERAPIJSKA ZAJEDNICA - ĐURMANEC

Sljedeće nedjelje će, nakon prijepodnevnih svetih misa, korisnici terapijske zajednice „Moji dani“ iz Đurmanca predstaviti svoj rad u prevenciji ovisnosti, pomoć ovisniku te povremenim uzimateljima opojnih droga. Korisnici terapijske zajednice prenijet će svoja životna iskustva te na izlazu iz crkve ponuditi svoje letke, brošure i ručno izrađene radove – suvenire za koje vjernici mogu dati svoj dobrovoljni prilog i time pomoći u njihovom programu psihosocijalne rehabilitacije.

3. POBOŽNOST 13 UTORAKA SVETOM ANTUNU

U utorak započinje poznata pobožnost 13 utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom. U našoj crkvi pobožnost će biti pola sata prije večernje svete mise. Knjižicu pobožnosti na čast sv. Antunu po cijeni od 20 kuna možete nabaviti na stoliću s kalendarima.

4. MISA ZADUŠNICA ZA POK. SVEĆENIKA JOSIPA VRANEKOVIĆA – KRAŠIĆKOG ŽUPNIKA

U utorak se navršava 100. – ta godišnjica rođenja preč. Josipa Vranekovića, našeg Samoborca koji je u vrijeme sužanjstva bl. Alojzija Stepinca službovao u Krašiću. Navečer u 18 sati prikazat ćemo svetu misu za pokoj njegove plemenite duše.

5. ŽUPNA KATEHEZA

Župna kateheza odvija se redovito. Cijeloviti raspored je na oglasnoj ploči kao i na web i facebook stranici Župe.

6. DEVET SRIJEDA U ČAST SVETOG JOSIPA

Kao i prošlih godina, u našoj Župi, obavljamo devet srijeda u čast svetome Josipu, zaštitniku Crkve i zaštitniku naše Domovine. Odazovimo se zajedništvu i molitvi za tolike potrebe naše Domovine i čitavoga svijeta.

7. EUHARISTIJSKO KLANJANJE ČETVRTKOM

Podsjećamo da je svaki četvrtak od 17.30 do 18.00 euharistijsko klanjanje u našoj crkvi. Poklonimo se Kristu koji nam iz ljubavi daruje sama sebe.

 

 

8. POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA

Svakog petka u korizmi u 17.15 molimo pobožnost križnog puta prateći Isusa u njegovoj spasiteljskoj žrtvi za naše grijehe. Svaki petak u korizmi je nemrsni dan (ne jede se meso). Kao i obično svakoga petka u korizmi, milostinja za vrijeme svete mise namijenjena je za korisnike Župnog Caritasa.

9. SVETKOVINA SV JOSIPA – ZAŠTITNIKA CRKVE

U petak slavimo svetkovinu svetog Josipa, zaručnika BDM, zaštitnika Crkve, naše Domovine i umirućih. Svete mise u našoj crkvi su u 8 i 18 sati.

10. PRIMANJE SAKRAMENTA SVETE ISPOVIJEDI

Podsjećamo da je svakoga dana i nedjelje prigoda za primanje sakramenta pomirenja – svete ispovijedi, pola sata prije večernje svete mise.

11. PRIKUPLJANJE POMOĆI U HRANI ZA ŽUPNI CARITAS

I ove godine prikupljamo pomoć u hrani, slatkišima i higijenskim potrepštinama za korisnike našeg Župnog Caritasa. Nepokvarljivu hranu možete donijeti u kutije u crkvi ili donijeti u uredovno vrijeme Župnog ureda (uto – pet: 9 -11 i 15 – 17). Od srca zahvaljujemo!

12. KATOLIČKI TISAK

Preproučam Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, MAK, Mariju, Veritas, Glasnik Srca Isusova i Marijina te Radosnu vijest.