BOŽIĆNA ČESTITKA 2022.

BOŽIĆNA ČESTITKA 2022.

Draga braćo i sestre, miljenici Božji!

U došašću smo se kroz četiri tjedna pripremali za Božić – svetkovinu utjelovljenja i rođenja Sina Božjega Isusa Krista. Veliko je to otajstvo naše kršćanske vjere koje nas ispunja radošću i nadom.
Kroz četiri nedjelje palili smo po jednu svijeću na adventskom vijencu kojim smo željeli ražariti svjetlo vjere u našim dušama.

Isus se rodio u Betlehemu. Ali On zapravo neprestano dolazi. On dolazi i danas da bude sa svakim čovjekom, osobito s onima koji su na rubu društva, koji su gladni, bolesni, siromašni, obespravljeni, koji trpe nasilje u bilo kojem obliku.

Božić je susret Boga i čovjeka. Bog prvi pruža ruku čovjeku. Ako čovjek odbije Božju ponudu, Bog ga ne napušta i uporno ga potiče da se obrati i živi u zajedništvu s Njime.
I mnogi stanovnici Betlehema nisu u malom Djetetu, koje je rodila Marija, prepoznali Boga. No, u tom Djetetu prepoznali su Boga jednostavni pastiri koji su slušali pjesmu anđela koji navješćuju: „Slava Bogu na visini, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim“.


Braćo i sestre!
Prihvatimo i mi Isusa i njegovo Evanđelje u jednostavnosti i skromnosti svoga srca i u radosnom susretu s bližnjima. Dopustimo mu da nas Njegovo Svjetlo vodi ispravim putem u ovozemaljskom životu kako bismo se s njime radovali u vječnosti.

Svima želimo sretan Božić i obilje Božjeg Svjetla i blagoslova u 2023. godini!

 

Vaši svećenici:

 Ivica, župnik

Marko, župni vikar

Domagoj, đakon

Braća Franjevci iz samoborskog samostana

Časne sestre Služavke Malog Isusa