Veliki tjedan u našoj župi

Dragi župljani, braćo i sestre!
Nedjeljom Muke Gospodnje – Cvjetnicom ulazimo u Sveti ili Veliki tjedan – posebne dane u kojima razmatramo otajstvo Kristove muke te se molitvom i obredima Svetoga Trodnevlja pripremamo za svetkovinu Uskrsa. Ove godine ta će priprema izgledati podosta drugačije jer će se obredi Svetoga Trodnevlja kao i Uskrsa slaviti bez vjernika. Ipak, iako u nemogućnosti da sudjelujete u liturgiji u crkvi pozvani ste sudjelovati molitvom u svome domu te se na taj način zajedno povezati sa svećenicima koji će moliti za sve Vas i s Vama.

Kao pomoć i poticaj u toj molitvi ovdje donosimo raspored obreda kako biste se u to vrijeme i sami molitvom mogli povezati s nama te Vas pozivamo da pohodite župnu crkvu osobito u danima Svetoga Trodnevlja kada će nakon obreda svakoga dana biti prilike za osobnu pobožnost, uz pridržavanje mjera koje su na snazi te odgovornost za vlastito i tuđe dobro.

Također, običaj je da se na Uskrs blagoslivlje uskrsna hrana. Ove godine radi nemogućnosti zajedničkog blagoslova po kapelicama i crkvama, naš je Nadbiskup odredio da hranu u obitelji može blagosloviti otac ili majka obitelji, to jest to možemo učiniti sami. Nakon molitve Očenaš predmolitelj u obitelji izmolit će molitvu blagoslova hrane koja će se moći pronaći i uzeti u našoj župnoj crkvi na stoliću za tisak, na oglasnim
pločama te na web i facebook stranici župe.


Sigurno je da Veliki tjedan koji je pred nama slavimo na neobičan način, no ipak, valja iskoristiti darovano vrijeme kako bismo se duhovno pripremili za veliku radost Uskrsa te kako bi, i u tišini naših gradova odjeknula ta radost Kristova uskrsnuća, kako poziva i papa Franjo. Naša će crkva biti prazna za vrijeme liturgije Svetoga Trodnevlja i Uskrsa, nedostajat će Vaša prisutnost kao i u proteklim danima, no upravo ovi osjećaji pozivaju na još usrdniju molitvu u kojoj ćemo svakoga od Vas stavljati pred Gospodina zazivajući Njegov blagoslov na Vas i Vaše obitelji, te zahvaljivanje Gospodinu za Vas i s Vama osobito na velikoj ljubavi koju nam je iskazao u Euharistiji, Križu i Uskrsnuću.


Neka Vam je svima blagoslovljen Veliki tjedan i uspješna priprema za nadolazeći
Uskrs.

Vaši svećenici,
župnik Ivica
kapelan Kristijan
đakon Petar