[VELIKA DEVETNICA SVETOM JOSIPU]

[VELIKA DEVETNICA SV. JOSIPU]

Sutra, u srijedu 18.01., započinjemo veliku devetnicu sv. Josipu. Svih devet srijeda do svetkovine sv. Josipa molit ćemo krunicu i litanije sv. Josipa pola sata prije večernje svete Mise. Molitvu predvode članovi molitvenih vjenčića Prečistog Srca sv. Josipa naše župe.

Najavljujemo i hodočašće u hrvatsko nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu u subotu, 18. ožujka. Više detalja o prijavi bit će objavljeno uskoro.

Pozivamo sve da se pridruže ovoj devetnici, na nakanu za domovinu i naš hrvatski narod koji ga je sebi izabrao za zaštitnika, za naše obitelji, za mlade, za bolesne i umiruće i za osobne nakane molitelja.

"Htjela bih privoljeti sve da gaje pobožnost prema ovome slavnom svecu, zbog velika iskustva koje imam s dobrima što ih postiže od Boga. Nisam upoznala osobu koja bi uistinu gajila pobožnost prema njemu, (...) a da ne bih vidjela kako je uznapredovala u kreposti. (...) Čini mi se da ima nekoliko godina kako od njega svake godine tražim nešto, i to uvijek biva ispunjeno. Ako je molba malo iskrivljena, on je ispravlja za moje veće dobro."
- sv. Terezija Avilska