TRIDESET I TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU, 13. studenoga 2022.

TRIDESET I TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU, 13. studenoga 2022.

TRIDESET I TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU

13. studenoga 2022.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11 i 18 SATI

RADNIM DANOM: 18 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

 

2. SVETE MISE U KAPELAMA

Danas slavimo svetu misu zahvalnicu u kapeli sv. Filipa i Jakova na Gradiću u 11 sati, a sljedeće nedjelje, svetu misu slavimo u kapeli Presvetog Trojstva u Maloj Rakovici u 9.30 sati.

 

3. SVJETSKI DAN SIROMAHA

Sutra u cijeloj Crkvi, po odredbi pape Franje, obilježavamo 6. svjetski dan siromaha uz svetopisamski citat: “Isus Krist radi vas posta siromašan” (2Kor 8, 9), kako bismo u svijest prizvali da u svakom vremenu među nama postoje oni koji nemaju i kojima je potrebna naša pomoć.

 

4. DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA

U petak, 18. Studenoga spominjemo se svih žrtava Domovinskog rata, a osobito se sjećamo žrtava Vukovara i Škabrnje. Uoči ovoga spomendana, u četvrtak ćemo u 18 sati prikazati Gospodinu misnu žrtvu za sve poginule. Nakon svete mise uputit ćemo se s lampašima u Park Domovinske zahvalnosti kako bismo im iskazali dostojnu čast i pijetet. Na ovu svetu misu osobito pozivamo sve krizmanike koji su u jutarnjem turnusu u školi. Dan sjećanja je neradni dan u RH te u petak krizmanici neće imati župnu katehezu.

 

5. PROŠTENJE U DOMASLOVCU

Sljedeće nedjelje svetkovina je Krista Kralja, naslovna svetkovina i proštenje u župi Domaslovec i ujedno proslava 20. godišnjice Župe. Svečanu svetu misu u 11 sati predslavi msgr. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački. Pojedinosti o pripravi za svetkovinu možete vidjeti na plakatu na oglasnoj ploči.

 

6. PRODAJA ADVENTSKIH VIJENACA

Sljedeće nedjelje, ispred crkve, moći ćete nabaviti adventske vijence koje su ručno izradile marljive ruke naših mladih župljana. Broj vijenaca je ograničen pa svoj primjerak pribavite na vrijeme.

 

7. KATOLIČKI TISAK

Preporučujemo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, MAK, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Kanu, Veritas te Radosnu vijest.