PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆA, 28. studeni 2021.

PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆA, 28. studeni 2021.

PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆA

28. studenoga 2021.

1.  SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 6.30, 8, 9.30, 11  i 18 SATI

RADNIM DANOM: 6.30 SATI, UTORAK, ČETVRTAK I PETAK, I U 18 SATI

SUBOTOM: 6.30 SATI

2. MISE ZORNICE

              Današnjom, prvom nedjeljom došašća, započeli smo slavljenje svetih misa zornica u našoj crkvi. Svete mise zornice slavit ćemo svakog dana u 6.30 sati. Otvorimo srce Gospodinu i na ovaj simbolički način pokažimo svoju budnost i spremnost na Kristov dolazak.

3. PALJENJE ADVENTSKIH SVIJEĆA NA TRGU

              Sinoć u 17 sati blagoslovili smo vijenac na našem gradskom Trgu te ujedno uz prigodnu molitvu i pjesmu upalili prvu adventsku svijeću. Adventske svijeće na našem Trgu, uz prigodnu molitvu, palit ćemo svake subote u 17 sati.

4. PRODAJA ADVENTSKIH VJENČIĆA

              I danas, prije i poslije svetih misa, na ulazu u našu crkvu prodajemo adventske vjenčiće koje su ručno izradili mladi naše Župe. Njihovom kupnjom uljepšat ćemo svoj dom, ali i podržati njihov predani i požrtvovni rad kako u izradi vjenčića tako i u svemu gdje pomažu u životu Župe.

5. KATEHEZE I SUSRET S MLADIMA

              Mladi naše Župe redovito se susreću na katehezama i druženju, nedjeljom u 19 sati, nakon svete mise. Svi mladi, bili srednjoškolci, studenti ili radnici dobrodošli su.

6. DUHOVNA PRIPRAVA ZA BOŽIĆ

Kao i prošle godine, utorkom, četvrtkom i petkom u vrijeme došašća od 17 do 18 sati bit će izložen Presveti Oltarski Sakrament za osobnu molitvu i duhovnu pripravu za Božić. Za vrijeme klananja do 17 do 17.50 prigoda je za svetu ispovijed. Pripravimo svoje srce i svoju dušu za dolazak Gospodnji.

7. ŽUPNO PROŠTENJE U RUDAMA

              U subotu, 4. prosinca slavimo spomendan svete Barbare, djevice i mučenice. Ujedno je i župno proštenje u župi Rude sa svečano svetom misom u 11 sati.

8. CARITASOVE KOŠARICE

Caritasove kutije su postavljene u crkvi za vaš dar u nepokvarljivim prehrambenim proizvodima. Potrebe su velike pa vam na svakom daru zahvaljujemo.

9. ZAHVALA ZA MOLITVENU I MATERIJALNU PODRŠKU ŽUPI

Svim našim župljanima i dobročiniteljima koji u ova teška vremena doprinose za potrebe naše župe, bilo molitveno, bilo svojim novčanim darom, od srca zahvaljujemo.

10. ODRICANJEM IZGRADI I TOPLIM ČAJEM SE NAGRADI

Društvo Prijatelja Malog Isusa prikuplja sredstva za obnovu kandidature u samostanu Sestara Služavki Malog Isusa u Novoj Vesi u Zagrebu. Sljedeće nedjelje i malim doprinosom možemo sudjelovati u obnovi prostorija gdje borave djevojke koje se pripremaju za redovnički život i tako odricanjem graditi i toplim čajem nakon misa se nagraditi uz dobrovoljni prilog za obnovu.

11. ŽUPNA KATEHEZA ZA PRVOPRIČESNIKE I KRIZMANIKE

              Župna kateheza za krizmanike i prvopričesnike odvija se prema redovitom rasporedu.

12. KATOLIČKI TISAK I KALENDARI

U podnožju Crkve možete nabaviti i razne vrste katoličkih kalendara za novu 2022. godinu, knjiga Danica, džepne kalendare i Božićne čestitke.

Preproučamo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, Mak, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Kana, Veritas, Mariju te Radosnu vijest.