PEDESETNICA - DUHOVI 22. svibnja 2021.

PEDESETNICA - DUHOVI 22. svibnja 2021.

PEDESETNICA - DUHOVI

23. svibnja 2021.

 

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11, 18 i 19 SATI

RADNIM DANOM: 19 SATI

SUBOTOM: PRVA SVETA PRIČEST

2.  PROŠTENJA U KAPELAMA

Sljedeće nedjelje, na svetkovinu Presvetog Trojstva, proštenje je u Maloj Rakovici. Sveta misa slavi se u 11 sati.

3. DEVETNICA DJETETU ISUSU

U utorak je 25. u mjesecu te zajednica Prijatelja Malog Isusa u 18 sati moli pobožnost i devetnicu Djetetu Isusu.

4. POBOŽNOST 13 UTORAKA SVETOM ANTUNU

U utorak je jedanaesti utorak pobožnosti 13 utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom. Ovaj utorak pobožnost molimo u 18.15 nakon koje je svibanjska pobožnost.

5. EUHARISTIJSKO KLANJANJE

Podsjećamo da je svakog četvrtka u 18.30 klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom na naše osobne nakane i nakane naše Župe. Odazovimo se i molimo na osobne nakane i nakane Crkve.

6. SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

U mjesecu svibnju osobito smo usmjereni na pobožnost u čast Majci Božjoj. Svakog dana pola sata prije svete mise molimo krunicu i litanije Blaženoj Djevici Marija na osobne i zajedničke nakane. Nedjeljom krunicu molimo u 17.30. Krunicu predmole članovi zajednica naše Župe. Preporučamo da se i u obitelji svaki dan zajednički izmoli koja destka krunice.

7. ŽUPNA KATEHEZA

Ovoga tjedna došlo je do nekoliko promjena u rasporedu župne kataheze.

Prvopričesnici OŠ Bogumila Tonija imaju vjeronauk u utorak, po redovitom rasporedu. Prvopričesnici OŠ Samobor vjeronauk imaju u srijedu, po rasporedu koji su dobili na roditeljskom sastanku.

Krizmanici OŠ Bogumila Tonija vjeronauk imaju po redovitom rasporedu. Krizmanici OŠ Samobor vjeronauk će imati prema uobičajenoj satnici, ali umjesto petka, doći će u četvrtak.

 

 

8. ISPOVIJED PRVOPRIČESNIKA

Za prvopričesnike OŠ Bogumila Tonija, koji će ove subote primiti prvu svetu pričest, organizirana je ispovijed u petak:

9.00 sati 3A i 3B

16.00 sati 3C, 3D i 3M

Od 18 do 19 sati bit će prilika za ispovijed roditelja prvopričesnika koji nisu bili u mogućnosti doći na ispovijed zajedno sa svojim prvopričesnicima.

9. PRVA SVETA PRIČEST

U subotu je veliki dan za našu Župu. Prvopričesnici OŠ Boguila Tonija primit će prvu svetu pričest. Radi epidemioloških mjera slavit će se dvije svete mise:

9.00 3A i 3B

11.00 3C, 3D i 3M

U crkvi će uz naše prvopričesnike moći biti samo najuža obitelj (otac, majka, braća i sestre). Ostala rodbina i prijatelji moći će biti ispred crkve te preko zvučnika slušati svetu misu.

Molimo doći na vrijeme kako je i dogovoreno na roditeljskim sastancima.

10. KATOLIČKI TISAK

Preproučam Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, MAK, Mariju, Veritas, Glasnik Srca Isusova i Marijina te Radosnu vijest.