Obitelj je nositeljica života

Dana 18. listopada 2015. godine samoborski župnik vlč. Davor Štuljan organizirao je zajedno sa obiteljima samoborsko - okičkog dekanata druženje u Gradišću, prekrasnom mjestu gdje je kapela sv. Filipa i Jakova. Iako je bila magla i kišno vrijeme svi smo bili hrabri i vjerovali smo da će doći sunce - koje uvijek dolazi nakon kiše. Tako se i dogodilo, sunce je obasjalo lijepe proplanke samoborskog gorja, te su vinogradi koji su nas okruživali davali prelijepu sliku jesenske idile.Vrijedne ruke kapelan vlč. Josipa Čuliga i đakona Marka Čolaka složile su velike suncobrane, klupe i stolove za sjedenje. Gospodin Robi i Ivan Šarić pobrinuli su se za dobro ispečeni ručak, a žene dobrih muževa napravile su kolače i sve ostalo što ide uz ručak.

Na susretu se odazvalo 20- tak obitelji, koje su aktivne i sudjeluju u svim događanjima u župama samoborsko - okičkog dekanata. Nakon ručka krenulo je pečenje jesenskog tradicionalnog delicija - kestena koji smo rado čistili i guštali u njegovom hranjivom okusu. Djeca su u ovom izletu posebno uživala, uz njihovo radosno trčanje i igranje, posebno im se svidjelo igranje u kapeli, gdje su nama roditeljima pokazali kako treba svećenik predvoditi misu, kako zbor treba pjevati, te naravno najzanimljiviji dio kako se skupljaju milodari kod vjernika.

Ovo druženje ne bi imalo svoj smisao da nije bilo molitve i iskrenoga susreta međusobno, u razmjeni ideja, te svih onih problema koje se tiču obitelji. Zahvaljujemo samoborskom župniku, ovom susretu i nadamo se da ćemo i dalje nastaviti u ovakvom duhu.