Obavijesti

ČETVRTA VAZMENA NEDJELJA –

NEDJELJA DOBROG PASTIRA

3. svibnja  2020.

 

1.  SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11, 12, 18, 19 SATI

RADNIM DANOM: 19.00 SATI

 

2. ZAJEDNIČKA EUHARISTIJSKA SLAVLJA

Odlukom Civilnog stožera RH od jučer su ponovno dopuštena euharistijska slavlja po našim crkvama. No ipak, pozvani smo poštivati propisane mjere zaštite. Sve detaljne upute i mjere vezane uz našu župu možete pročitati na oglasnim pločama i stranicama župe. Do daljnjega mise po kapelicama neće se organizirati, a sakramenti krštenja i vjenčanja mogu biti održani pod napisanim uvjetima i uz poštivanje mjera. Sve misne nakane upisane za period od 20. ožujka do 2. svibnja bile su odslužene. 

Budimo zahvalni Gospodinu što ponovno zajedno možemo slaviti euharistiju, ali budimo i razumni i strpljivi u poštivanju mjera koje do daljnjega ostaju na snazi.

 

3.NEDJELJA DOBROG PASTIRA

Današnja, Četvrta vazmena nedelja, nazvana je Nedjeljom Dobrog Pastira te je ujedno i Svjetski moliveni dan za duhovna zvanja. Zahvalni smo Bogu što iz naše župe potječu petorica mladića koji su krenuli putem svećeništva i redovništva – Mihael, Sebastijan i Antonio bogoslovi su naše nadbiskupije, a Ante i Andrej kandidati su braće franjevaca – jedan postulant, a drugi novak. Njihova svjedočanstva ovih dana mogli ste pročitati i još uvijek možete na stranicama župe ali i vidjeti ih na našim oglasnim pločama. Molimo za njih kao i sve mlade koji se odlučuju za ovakav način života da ih Gospodin prati i učvršćuje na tom putu.

 

4. SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

Ušli smo u mjesec svibanj, na poseban način posvećen Blaženoj Djevici Mariji. Papa Franjo tim je povodom svim vjernicima uputio pismo u kojemu ističe: „ Ograničenja nametnuta radi pandemije prisiljavaju nas više cijeniti obiteljski vidik krunice, pa i u pogledu duhovnosti. Želim, stoga, svima predložiti da ponovno otkriju ljepotu moljenja krunice kod kuće u mjesecu svibnju.“ Papa je također predložio i dvije molitve uz poticaj da se na kraju krunice te molitve izmole, što će zajedno sa svim vjernicima svakoga dana činiti i Sveti Otac. Molitve možete uzeti iza na stoliću i uvrstiti ih u svoju pobožnost.

U župnoj crkvi svibanjska pobožnost molit će se svakoga dana u 18.30, ali na poseban način potičemo sve vas da u svojoj obitelji svakoga dana izmolite krunicu. 

 

5. SLAVLJA  PRVIH PRIČESTI I KRIZMI U NAŠOJ ŽUPI

Ovaj kao i sljedeći mjesec bilo je predviđeno da će se u našoj župi održati slavlja Prvih Pričesti i Krizmi. Nažalost radi cjelokupne situacije slavlja neće moći biti održana u predviđenim terminima.

Naš Nadbiskup odlučio je da se ta slavlja odgađaju do daljnjega te još ne možemo sa sigurnošću reći kada bi slavlja mogla bti održana, no čim prođe ovo vrijeme, čim će biti moguće, svi će roditelji biti informirani (putem oglasnih ploča, web i facebook stranice župe) o datumu za slavlja Prvih Pričesti, dok odluku o održavanju Krizmi donosi Nadbiskupija.

 

6. ŽUPNI CARITAS

I ovoga je Uskrsa naš Caritas uspio prigodnim paketima razveseliti 55 obitelji te im tim skromni darom makar malo uljepšati i olakašati blagdanske dane. Zahvaljujemo svim volonterima koji su se uključili u pripremu, slaganje i dostavu paketa, kao i svim donatorima koji su ili donijeli namirnice ili pak uplatiti svoju donaciju na račun župe. 

Svi koji žele pomoći Caritasu u daljnjem radu svoju donaciju mogu upaltiti na broj računa župe sv. Anastazije – HR3523600001102368462 

 

7. TISAK 

Svakoga tjedna možete na stoliću za tisak u crkvi nabaviti nove brojeve Glasa Koncla, Mak -a, Radosne vijesti, časopisa Marije i Kane.