Obavijesti - 6. vazmena nedjelja

ŠESTA VAZMENA NEDJELJA

17. svibnja  2020.

1.  SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11, 19 SATI

SUBOTOM: 8.00 SATI

RADNIM DANOM: 19.00 SATI

2. REDOVITI RASPORED NEDJELJNIH MISA

Od sljedeće nedjelje vraćamo se na redoviti raspored misa, dakle u 8, 9.30, 11 i 19 sati. 

3. MISE U ČAST SV. FLORIJANU

Sljedeće nedjelje, pošto to nismo mogli na sam blagdan,  proslavit ćemo sv. Florijana u njemu posvećenim kapelicama na Bobovici i Slanom Dolu. Svete mise u obje kapelice bit će u 11 sati.

4. MISE ZADUŠNICE

Od ovoga tjedna svaki ćemo dan prikazivati mise zadušnice za sve one koji su preminuli za vrijeme pandemije od 20.3. do 1.5., kad su na snazi bile odredbe o misama bez naroda. Za koga od pokojnika je koji dan misa možete vidjeti na oglasnim pločama.

5. SVETKOVINA UZAŠAŠĆA GOSPODINOVA

U četvrtak slavimo svetkovinu Uzašašća Gospodinova – Spasovo. Svete mise u župnoj crkvi bit će u 8 i u 19 sati. Od 18 do 19 sati izloženo je Presveto za osobnu molitvu i klanjanje.

6. POČETAK DEVETNICE UOČI SVETKOVINE DUHOVA 

U petak započinje i devetnica uoči svetkovine Duhova koju slavimo 31. svibnja. Kroz devetnicu svake ćemo večeri moliti litanije Duhu Svetome. 

 7. PREZBITERSKO REĐENJE 

Naš nadbiskup odlučio je kako će svećeničko ređenje ove godine biti 20. lipnja, na spomendan Bezgrešnog Srca Marijina na Mariji Bistrici zbog oštećenja u katedrali.  Tada će, zajedno sa četvoricom drugih đakona naše nadbiskupije za svećenika biti zaređen i naš đakon Petar. Pratimo ih svojom molitvom.

8. TISAK 

Svakoga tjedna možete na stoliću za tisak u crkvi nabaviti nove brojeve Glasa Koncla, Mak -a, Radosne vijesti, časopisa Marije i Kane.