Obavijesti - 5. vazmena nedjelja

PETA VAZMENA NEDJELJA 

10. svibnja  2020.

 

1.  SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11, 12, 18, 19 SATI

RADNIM DANOM: 19.00 SATI

2. MAJČIN DAN

Danas slavimo Majčin dan. Svima vama, drage majke, neka je sretan i blagoslovljen vaš dan; molimo danas za sve vas da možete uvijek imati snage i radosti u svome majčinstvu, a sve naše pokojne majke danas stavljamo pred Gospdina puni zahvale za sve dobro koje su za života činile.

3. BLAGDAN GOSPE FATIMSKE

U srijedu 13. svibnja slavimo Gospu fatimsku. Kardinal Franjo Kuharić koji je sedam godina bio župnik u Samoboru, želio je da njezin lik bude prisutan među nama te je na njegovu molbu šezdesetih godina iz fatimskog svetišta stigao kip Gospe fatimske koji je i danas na oltaru. Pozivamo vas u srijedu na zajedničku molitvu krunice pred njezini likom i na večernju svetu misu u 19 sati.

4. SVIBANJSKE POBOŽNOSTI I SAKRAMENT ISPOVIJEDI

Svakoga dana kroz mjesec svibanj u 18.30 molimo krunicu u našoj crkvi, a na kraju mise i molitvu pape Franje. Potičemo također na obiteljsku molitvu svete krunice.

Također, mogućnost svete ispovijedi je svaki dan od 18.15, a svakoga četvrtka od 18 do 19 sati izloženo je u crkvi Preveto za osobnu molitvu i euharistijsko klanjanje.

5. SLAVLJA  PRVIH PRIČESTI I KRIZMI U NAŠOJ ŽUPI

Prema preporuci našega nadbiskupa obavještavamo sve roditelje prvopričesnika da će Prve pričesti, predviđene za ovaj i prošli mjesec, najizglednije biti održane drugom polovicom rujna ili početkom listopada ove godine. O točnom datumu i svim detaljima roditelji će biti obaviješteni u narednom periodu.

Datumi slavlja Krizme ovise o odluci nadbiskupije o čemu još ne možemo dati pouzdane informacije.

6. TISAK 

Svakoga tjedna možete na stoliću za tisak u crkvi nabaviti nove brojeve Glasa Koncla, Mak -a, Radosne vijesti, časopisa Marije i Kane.