KRŠTENJE GOSPODINOVO 10. siječnja 2021.

KRŠTENJE GOSPODINOVO 10. siječnja 2021.

KRŠTENJE GOSPODINOVO

10. siječnja 2020.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11, 17 i 18 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

RADNIM DANOM: 18 SATI

2. SVETKOVINA SVETE ANASTAZIJE

U čast župne zaštitnice svete Anastazije, mučenice, duhovno ćemo se trodnevnicom pripremati za ovo liturgijsko slavlje. U utorak, srijedu i četvrtak od 17 do 18 sati prigodno je euharistijsko klanjanje, te sveta misa sa prigodnom propovijedi. Sva tri dana prigoda je za primanje sakramenta svete ispovijedi. Na sam dan 15. siječnja, u petak svete mise su u 8, 11 i svečana u 18 sati, koju predvodi vlč. Kristijan Tušek, povjerenik za pastoral mladih i sportaša u našoj Nadbiskupiji. Utecimo se molitvom i dobrim djelima u ovu duhovnu pripravu i molitvu da nas naša zaštitnica zagovara pred Božjim prijestoljem. S obzirom na epidemiološke mjere našu zaštitnicu proslavit ćemo skromnije suosjećajući s bolesnima od koronavirusa te ugroženima nakon razornog potresa.

3. FRANJEVAČKA CRKVA OŠTEĆENA U POTRESU

Zbog razornog potresa koji je zadesio veći dio naše Domovine i crkva Uznesenja Marijina na Nebo oštećena je u potresu. Zbog zaštite i sigurnosti crkva će biti do daljnjega zatvorena, ali će se radnim danom svete mise slaviti redovito, a nedjeljom po nedjeljnom rasporedu u kući susreta Tabor. Franjevci podsjećaju da je potrebno držati i poštivati epidemiološke mjere.

4. SLAVLJE SVETOG ANTUNA U FRANJEVAČKOM SAMOSTANU

U četvrtak započinje trodnevnica za slavlje sv. Antuna, opata – zaštitnika pri blagu i gospodarstvu. Trodnevnica će biti u samostanskom hodniku, a ako do nedjelje ne budu postavljene skele u crkvi, svete mise će biti u kući susreta Tabor.

5. PRIJENOS SVETIH MISA

Nedjeljom u 11 sati prenosi se sveta misa preko facebook stranice naše župe. Na svetkovinu sv. Anastazije prenosit će se sveta misa u 18 sati.

6. TISAK I KALENDARI ZA 2021.

Preproučam redizajnirani novi broj Glas Koncila, Mali Koncil – MAK, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Kana, Veritas, Marija te Radosnu Vijest. Na stolu kod izlaza iz crkve možete nabaviti nove katoličke kalendare za novu, 2021. godine. 12 – lisne, 1 – lisne, veliku knjigu Danica, džepne kalendare Danica i sv. Antuna.