KRIST KRALJ (34. NKG)

22. studenoga 2020.

1.SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11, 18 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

RADNIM DANOM: 18.00 SATI

2. SVETA CECILIJA, ZAŠTITNICA CRKVENOG PJEVANJA

Našim pjevačima, zborovađama i sviračima od srca čestitamo današnji spomendan svete Cecilije, zaštitnice crkvenog pjevanja i pjevača. Neka ih sve prati njezin zagovor i molitva da ustraju u uljepšavanju bogoslužja u našoj Župi.

3. ZAVRŠETAK LITURGIJSKE GODINE

Današnjom svetkovinom Krista Kralja – Kralja svega stvorenja završavamo liturgijsku godinu ciklusa A. Sljedećom nedjeljom, prvom Došašća započinjemo novi liturgijski ciklus godine B. Sljedećom nedjeljom započinjemo slavlje misa zornica svakoga dana i nedjelje u 6. 30. Neka nam srce bude budno i pripravno za Kristov dolazak.

4. ŽUPNO PROŠTENJE U DOMASLOVCU

Danas na svetkovinu Krista Kralja slavi se župni blagdan u Domaslovcu. Svečana sveta misa je u 10. 30 sati.

5. ADVENTSKA DOGAĐANJA U ŽUPI

Naši mladi pripremili su adventske vjenčiće koje možete nabaviti na izlazu iz crkve. U subotu u 17 sati na gradskom trgu bit će paljenje prve adventske svijeće. Sljedeće nedjelje u pripravi za Božić, nakon svetih misa, prikupljat ćemo novčane darove za župni Caritas. Od sutra će i Caritasove kutije biti postavljene u crkvi za vaš dar u nepokvarljivim prehrambenim proizvodima. Potrebe su velike pa vam na svakom daru zahvaljujemo.

6. MISA U MALOJ RAKOVICI

Na prvu nedjelju došašća, 29. studenoga u 16 sati slavit će se sveta misa u Maloj Rakovici.

7. POBOŽNOST BOŽJEM MILOSRĐU

Kao i prošle pastoralne godine s mjesecom studenim započinjemo pobožnost Božjem milosrđu. Svakog petka u 17.30 molit će se krunica i zazivi Božjem milosrđu te čitati poticajne misli sv. Faustine.

8. NACIONALNE ODREDBE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

Mjere stožera civilne zaštite postaju obvezne za sve što znači da se i dalje u zatvorenim prostorima moraju nositi maske. 

9. ZAHVALA ŽUPNIM DAROVATELJIMA

Svima koji svojim darom, u ovim teškim vremenima, pomažete uzdržavanje naše Župe, crkvenih objekata i župnih suradnika, od srca zahvaljujemo.

10. POHOD BOLESNICIMA

Ovih dana imamo puno smrtnih slučajeva naših župljana. Nažalost većina nije u bolesti primila sakramente utjehe i pomirenja pa vas podsjećamo i molimo da u bolesti i trpljenju uz medicinsku skrb svojim bližnjima osigurate i duhovnu pomoć.

11. UPIS MISA ZA 2021. 

U uredovno vrijeme župnog ureda, Uto – Pet: 09 – 11 i 15 – 17, možete predbilježiti svoje misne nakane za prvih šest mjeseci sljedeće godine. Svakog dana osim utorka i petka upisujemo dvije misne nakane, a utorkom i petkom, kad su skupne mise, dopuštenjem našeg Nadbiskupa, može se upisati više nakana. Nedjeljom se upisuje jedna misna nakana. 

12. TISAK I KALENDARI ZA 2021.

Preproučam novi broj Glasa Koncila, Mali Koncil – MAK, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Kana, Veritas, Marija te Radosnu Vijest. Na stolu kod izlaza iz crkve možete nabaviti nove katoličke kalendare za novu, 2021. godine. 12 – lisne, 1 – lisne, veliku knjigu Danica, džepne kalendare Danica i sv. Antuna, Božićne čestitke.