DVADESET I TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU, 05. rujna 2021.

DVADESET I TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU, 05. rujna 2021.

DVADESET I TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU

05. rujna 2021.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11  i 19 SATI

RADNIM DANOM: 19 SATI

SUBOTOM: 8 SATI

2. SVETE MISE NEDJELJOM

Od danas vraćamo se na redoviti raspored svetih misa nedjeljom u novoj pastoralnoj godini. Svete mise nedjeljom su u 8, 9.30, 11 i 19 sati. Radnim danom sveta misa je u 19 sati, a subotom u 8 sati.

3. PROŠTENJE U VRATNIKU

Sljedeće nedjelje nakon blagdana sv. Marka Križevčanina, svečana je misa i proštenje u čast sv. Marka Križevčanina u Vratniku s početkom u 11 sati.

4. ŽUPNO KLANJANJE

U srijedu na blagdan Rođenja BDM je naše župno klanjanje. Svete mise su u 08, 11 i 19 sati. Svečanu misu u 11 sati predvodi vlč. Ante Bojanić, novi župnik u Domaslovcu. Između misa, od 09 do 11 i od 12 do 18 sati je prigoda za osobnu molitvu i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Od 18 do 19 sati je zajedničko klanjanje svih župljana. DOĐITE POKLONIMO SE GOSPODINU!

5. KLJUČKO PROŠTENJE NA OKIĆU

U nedjelju 12. rujna, nakon blagdana Rođenja BDM u Svetoj Mariji pod Okićem slavi se Ključko proštenje. Svete mise u 08, 09, 11 i 17 sati.

6. DUHOVNO-REKREATIVNI SUSRET

Župe našega grada u subotu 25. rujna u 10 sati u Lugu Samoborskom organiziraju duhovno-rekreativni susret pod geslom „Idite k Josipu“, za djecu i mlade od 7 do 16 godina. Susret je besplatan. Djeca će upoznati lik sv. Josipa, njegovu važnost u našim životima i djelovanje kroz igru, glumu, ples, pjevanje, sport te kreativne radionice koje pripremaju animatori naših župa. Prijave su do 22. rujna na broj mobitela Marije 091 9718 837. Susret završava sa svetom misom u 19 sati.

7. ZAGREBAČKO HODOČAŠĆE I HODOČAŠĆE MLADIH U MB

U subotu 18. rujna, mladi naše Zagrebačke nadbiskupije hodočašte u Mariju Bistricu. Mladi našega dekanata i župe koji žele ići, mogu se prijaviti do 12. rujna na mail: mladizupesvanastazije@gmail.com. Cijena puta je 80 kuna.

U nedjelju 19. rujna svečana je misa s hodočasnicima grada Zagreba u 11 sati. Zbog organizacije prijevoza na razini dekanata potrebno se za jedan i drugi termin prijaviti na vrijeme.

8. ZAHVALA ZA MOLITVENU I MATERIJALNU PODRŠKU ŽUPI

Svim našim župljanima i dobročitniteljima koji u ova teška vremena doprinose za potrebe naše župe, bilo molitveno, bilo svojim novčanim darom, od srca zahvaljujemo.

9. SVETA ISPOVIJED U NAŠOJ CRKVI

Sveta ispovijed – sakramenat pomirenja može se u našoj crkvi primiti svakoga dana i nedjeljom pola sata prije svete mise.

10. POČETAK NOVE ŠKOLSKE I VJERONAUČNE GODINE

Sutra započinje nova školska i vjeronaučna godina. Svim naši učenicima, vjeroučnicima, nastavnicima, profesorima, vjeroučiteljima i osoblju naših škola želimo sretan i blagoslovljen početak u novu školsku i vjeronaučnu godinu.

11. KATOLIČKI TISAK

Preproučam Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, Veritas, Mariju te Radosnu vijest.