DRUGA NEDJELJA DOŠAŠĆA, 05. prosinca 2021.

DRUGA NEDJELJA DOŠAŠĆA, 05. prosinca 2021.

DRUGA NEDJELJA DOŠAŠĆA

05. prosinca 2021.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 6.30, 8, 9.30, 11  i 18 SATI

RADNIM DANOM: 6.30 SATI, UTORAK, SRIJEDA, ČETVRTAK I PETAK, I U

         18 SATI

SUBOTOM: 6.30 SATI

2. MISE ZORNICE

              Svakoga dana slavimo svete mise zornice u 6.30 sati. Otvorimo srce Gospodinu i na ovaj simbolički način pokažimo svoju budnost i spremnost na Kristov dolazak.

3. PALJENJE ADVENTSKIH SVIJEĆA NA TRGU

              Sinoć u 17 sati uz prigodnu molitvu i pjesmu upalili smo drugu adventsku svijeću na našem Trgu. Adventske svijeće na Trgu, uz prigodnu molitvu, palit ćemo svake subote u 17 sati.

4. KATEHEZE I SUSRET S MLADIMA

              Mladi naše Župe redovito se susreću na katehezama i druženju, nedjeljom u 19 sati, nakon svete mise. Svi mladi, bili srednjoškolci, studenti ili radnici dobrodošli su.

5. ŽUPNA KATEHEZA ZA PRVOPRIČESNIKE I KRIZMANIKE

              Župna kateheza za krizmanike i prvopričesnike odvija se prema redovitom rasporedu.

6. PROŠTENJE U SAMOBORSKOM OTOKU

              Sutra, na spomendan svetog Nikole biskupa, slavit ćemo svetu misu u istoimenoj kapeli u Samoborsko Otoku u 17 sati, a vanjsko proštenje slavit ćemo sljedeće nedjelje sa svetom misom u 11 sati.

7. DUHOVNA PRIPRAVA ZA BOŽIĆ

Kao i prošle godine, utorkom, četvrtkom i petkom u vrijeme došašća od 17 do 18 sati bit će izložen Presveti Oltarski Sakrament za osobnu molitvu i duhovnu pripravu za Božić. Za vrijeme klananja do 17 do 17.50 prigoda je za svetu ispovijed. Pripravimo svoje srce i svoju dušu za dolazak Gospodnji.

8. BEZGREŠNO ZAČEĆE BDM

              U srijedu, 8. prosinca slavimo svetkovinu Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije. Svete mise slavit ćemo u 6.30 i 18 sati. Ujedno je i 8. u mjesecu te Zajednica Prijatelja Maloga Isusa predvodi cjelodnevno euharistijsko klanjanje koje će započeti nakon svete mise zornice i trajati do večernje svete mise.

9. CARITASOVE KOŠARICE

Caritasove kutije su postavljene u crkvi za vaš dar u nepokvarljivim prehrambenim proizvodima, a hranu možete donijeti i u Župni ured u uredovno vrijeme. Potrebe su velike pa vam na svakom daru zahvaljujemo.

10. ODRICANJEM IZGRADI I TOPLIM ČAJEM SE NAGRADI

Društvo Prijatelja Malog Isusa prikuplja sredstva za obnovu kandidature u samostanu Sestara Služavki Malog Isusa u Novoj Vesi u Zagrebu. Danas i malim doprinosom možemo sudjelovati u obnovi prostorija gdje borave djevojke koje se pripremaju za redovnički život i tako odricanjem graditi i toplim čajem nakon misa se nagraditi uz dobrovoljni prilog za obnovu.

11. NEDJELJA CARITASA

              Sljedeće, treće nedjelje došašća, obilježavamo nedjelju Caritasa te će tako vaš prilog u milostinji i na izlazu iz crkve biti namijenjen na nakanu župnog, nadbiskupijskog i nacionalnog Caritasa. Od srca vam hvala.

12. ZAHVALA ZA MOLITVENU I MATERIJALNU PODRŠKU ŽUPI

Svim našim župljanima i dobročiniteljima koji u ova teška vremena doprinose za potrebe naše župe, bilo molitveno, bilo svojim novčanim darom, od srca zahvaljujemo.

13. POHOD BOLESNICIMA O BOŽIĆU

Molimo vas da ovoga tjedna, u uredovno vrijeme Župnoga ureda prijavite bolesnike, ukoliko ih imate u obitelji, kako bismo ih prije Božića mogli pohoditi, ispovijediti i pričestiti. Na taj način i njima omogućimo duhovnu pripravu za veliku svetkovinu koja je pred nama.

14. KATOLIČKI TISAK I KALENDARI

U podnožju Crkve možete nabaviti i razne vrste katoličkih kalendara za novu 2022. godinu, knjiga Danica, džepne kalendare i Božićne čestitke.

Preproučamo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, Mak, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Kana, Veritas, Mariju te Radosnu vijest.