DRUGA KORIZMENA NEDJELJA 13. ožujka 2022.

DRUGA KORIZMENA NEDJELJA 13. ožujka 2022.

DRUGA KORIZMENA NEDJELJA

13. ožujka 2022.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11 i 18 sati

RADNIM DANOM: 18 SATI

SUBOTOM: 8 SATI 

 

2. SVETE MISE U KAPELAMA

Danas se u 11 sati slavi sveta misa u kapeli sv. Vida na Vrhovčaku, a sljedeće nedjelje u 11 sati u kapeli sv. Antuna u Gradni.

 

3. DEVETA OBLJETNICA PONTIFIKATA PAPE FRANJE

Danas obilježavamo devetu obljetnicu izabranja pape Franje na čelo Katoličke Crkve. Molimo za papu da bude otvoren poticajima Duha Svetoga u upravljanju kormilom Crkve.

 

4. ISPOVIJED

Svakoga dana pola sata prije svete mise prilika je za pristupanje sakramentu ispovijedi. Potrebno je doći na vrijeme i ne čekati zadnji čas. Kroz korizmu nećemo biti u mogućnosti ispovijedati tijekom svete mise u 11 sati radi slavlja svetih misa po kapelama.

 

5. VELIKA DEVETNICA ZA BLAGDAN SV. JOSIPA

Srijedom molimo pobožnost sv. Josipu, pola sata prije svete mise. Ovu srijedu molitvu predvode zaposlenici samoborskog Komunalca.

 

6. KORIZMENE POBOŽNOSTI

Svakog petka u korizmi u 17.15 molit ćemo pobožnost križnog puta kako bismo se bolje mogli suobličiti muci našega Gospodina Isusa Krista. Molitvu križnoga puta predvodit će zajednice naše Župe.

 

7. SVETKOVINA SVETOG JOSIPA

U subotu, 19. ožujka slavimo svetkovinu svetog Josipa, zaručnika BDM, zaštitnika hrvatskog naroda. Svete mise u našoj župnoj crkvi slavit ćemo u 8 i 18 sati. Toga dana hodočastimo u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu. Mjesta u autobusu još uvijek ima, a prijaviti se možete do četvrtka u uredovno vrijeme Župnog ureda.

8. NEDJELJA CARITASA ZA BIH

Sljedeće nedjelja jest nedjelja Caritasa s nakanom duhovne i materijalne pomoći vjernicima u BIH. Tako će vaš dar u milostinji i na izlazu iz crkve biti namijenjen za Caritas BIH. Konkretnim djelima pokažimo svoju vjeru i ljubav.

 

9. MOLITVENA INICIJATIVA 40 DANA ZA ŽIVOT

Započeli smo ovogodišnje korizmeno bdijenje za nerođene u organizaciji Molitvene incijative 40 dana za život pod geslom “U predvečerje svog života, bit ćeš pitan o ljubavi!” Svake subote i nedjelje u 15 sati kod Špilje Gospe Lurdske na Šetnici molit ćemo pobožnost križnog puta za nerođene.

 

10. ŽUPNA KATEHEZA

Župna kateheza za prvopričesnike i krizmanike odvija se prema redovitom rasporedu.

 

11. KATOLIČKI TISAK

Preporučujemo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, MAK, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Kanu, Veritas, Mariju te Radosnu vijest.