ČETVRTA VAZMENA NEDJELJA - NEDJELJA DOBROG PASTIRA, 08. svibnja 2022.

ČETVRTA VAZMENA NEDJELJA - NEDJELJA DOBROG PASTIRA, 08. svibnja 2022.

ČETVRTA VAZMENA NEDJELJA

NEDJELJA DOBROG PASTIRA

08. svibnja 2022.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11 i 19 sati

RADNIM DANOM: 19 SATI

SUBOTOM: SVETA POTVRDA

 

2. PROŠTENJA PO KAPELAMA

Danas proslavljamo vanjska proštenja sv. Florijana te sv. Filipa i Jakova u kapelama na Slanom Dolu i Gradišću. Sveta misa na Slanom Dolu slavi se u 9.30, a u Gradišču u 11 sati. Sljedeće nedjelje slavimo vanjsko proštenje sv. Florijana u Bobovici sa svetom misom u 11 sati.

 

3. CJELODNEVNO EUHARISTIJSKO KLANJANJE

Danas je 8. u mjesecu te Zajednica Prijatelja Malog Isusa organizira cjelodnevno euharistijsko klanjanje od 12 do 18.00 sati u tišini, a od 18 do 18.30 s prigodnim meditacijama. Dođimo, poklonimo se Gospodinu!

 

4. MAJČIN DAN

Danas u Crkvi obilježavamo Majčin dan kada na poseban način želimo zahvaliti svim našim majkama što su bile otvorene daru života i što su nas nesebičnim darivanjem vodili na putu našega života. Molimo i za sve buduće majke da s radošću prihvate majčinsko poslanje koje im Gospodin povjerava.

 

5. ŽUPNA KATEHEZA

Nakon večerašnje kateheze, za krizmanike OŠ Bogumil Toni, više neće biti župne kateheze preko tjedna. Umjesto toga pozvani su doći na generalnu probu u srijedu, 8. A, B i C u 16 sati,

                             8. D, E i F u 17 sati.

Krizmanici OŠ Samobor ovoga tjedna župnu katehezu imaju prema redovitom raspredu u petak.

 

6. SVETA POTVRDA

Krizmanici OŠ Bogumil toni koje će ove subote primiti sakrament svete potvrde pozvani su pristupiti svetoj ispovijedi u četvrtak u 19.30 sati.

Svetu potvrdu naši će vjeroučenici primiti u subotu na svetim misama po sljedećem rasporedu: 8. A, B i C u 9 sati,

                                      8. D, E i F u 11 sati.

 

7. SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

U mjesecu svibnju posebno smo pozvani na pobožnost Blaženoj Djevici Mariji i molitvi njene krunice. Svakoga dana, pola sata prije mise molimo krunicu i litanije Majci Božjoj. Pobožnost će predmoliti zajednice naše Župe.

 

8. OPROŠTAJ OD ĐAKONA, VLČ. ANTONIA KOVAČIĆA

Polako se sve više približavamo datumu prezbiterskog ređenja pa samim time i kraju službe našeg đakona, vlč. Antonia, u našoj Župi. Sljedeće nedjelje oprostit ćemo se od njega te mu od srca zahvaliti na svemu dobrome što je donio i ugradio u našu Župu. I dalje ćemo ga nositi u svojim molitvama na putu prema svećeništvu.

 

9. KATOLIČKI TISAK

Preporučujemo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, MAK, Kanu, Veritas, Mariju, Radosnu vijest, kao i časopis U Duhu s Kristom.