ČETVRTA NEDJELJA DOŠAŠĆA, 19. prosinca 2021.

ČETVRTA NEDJELJA DOŠAŠĆA, 19. prosinca 2021.

ČETVRTA NEDJELJA DOŠAŠĆA

19. prosinca 2021.

 

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

            NEDJELJOM: 8, 9.30, 11  i 18 SATI

              RADNIM DANOM: 6.30 SATI, UTORAK I ČETVRTAK I U

                                                   18 SATI

              SUBOTOM: 8 SATI

2. MISE ZORNICE

              Svakoga dana slavimo svete mise zornice u 6.30 sati. Otvorimo srce Gospodinu i na ovaj simbolički način pokažimo svoju budnost i spremnost na Kristov dolazak.

3. PALJENJE ADVENTSKIH SVIJEĆA NA TRGU

              Sinoć u 17 sati uz prigodnu molitvu i pjesmu upalili smo posljednju, četvrtu adventsku svijeću na našem Trgu.

4. DUHOVNA PRIPRAVA ZA BOŽIĆ

Ovoga tjedna, u utorak i četvrtak od 17 do 18 sati bit će izložen Presveti Oltarski Sakrament za osobnu molitvu i duhovnu pripravu za Božić. Za vrijeme klanjanja do 17 do 17.45 prigoda je za svetu ispovijed. Pripravimo svoje srce i svoju dušu za dolazak Gospodnji te se na vrijeme ispovijedimo.

5. SVETE MISE NA BADNJAK I BOŽIĆ

              U petak je Badnjak, posljednji dan došašća te ćemo toga jutra slaviti posljednju zornicu. Kako pada noć, polako ulazimo u slavlje svetkovine Božića te ćemo u našoj crkvi slaviti svete mise polnoćke u 20 sati (DJEČJA)te u 22 i 24 sata za sve župljane. U subotu, na samu svetkovinu Božića svete mise slavit ćemo prema nedjeljnom rasporedu.

6. ZAHVALA ZA MOLITVENU I MATERIJALNU PODRŠKU ŽUPI

Svim našim župljanima i dobročiniteljima koji u ova teška vremena doprinose za potrebe naše župe, bilo molitveno, bilo svojim novčanim darom, od srca zahvaljujemo.

7. POHOD I BLAGOSLOV OBITELJI

              Kako je tradicija i običaj, u božićnom vremenu krenuti ćemo u pohod svim našim samoborskim obiteljima i moliti Božji blagoslov. Listić s detaljnim rasporedom moći ćete uzeti na misama polnoćkama kao i na sam dan Božića. Radujemo se susretu s vama u vašim obiteljima i domovima.

8. UPIS MISA ZA 2022.

U uredovno vrijeme župnog ureda, Uto – Pet: 09 – 11 i 15 – 17, možete predbilježiti svoje misne nakane za prvih šest mjeseci sljedeće godine. Svakog dana osim utorka i petka upisujemo dvije misne nakane, a utorkom i petkom, dopuštenjem našeg Nadbiskupa, može se više nakana uključiti u jednu zajedničku misnu nakanu. Nedjeljom se upisuje jedna misna nakana po misi.

9. KATOLIČKI TISAK I KALENDARI

U podnožju Crkve možete nabaviti i razne vrste katoličkih kalendara za novu 2022. godinu, knjiga Danica, džepne kalendare i Božićne čestitke.

Preporučamo Katolički tisak za ovaj tjedan, posebno Glas Koncila, Mak, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Kana, Veritas, Mariju te Radosnu vijest.