4. NEDJELJA DOŠAŠĆA (GODINA B)

4. NEDJELJA DOŠAŠĆA (GODINA B)

20. prosinca 2020.

1.SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 6.30, 8, 9.30, 11, 17 i 18 SATI

SUBOTOM: 8, 9.30, 11, 17 i 18 SATI

RADNIM DANOM: 6.30 SATI, UTORAK I U 18 SATI

2. MISE NA BADNJAK

Na Badnjak nije zapovijedani post i nemrs, ali se vjernicima preporuča da se taj dan duhovno i tjelesno pripravljaju za slavlje rođenja Isusova. Budući da će nastupiti nove epidemiološke mjere Stožera Civilne zaštite, mise polnoćke će na Badnjak biti: 18 sati – DJEČJA, 19, 20 i 21 sat – ZA SVE ŽUPLJANE. Rasporedite se u obitelji kako u crkvi i ispred crkve ne bi bilo gužve.

3. BLAGDAN SVETOG STJEPANA

Drugi dan Božića slavi se sv. Stjepan, prvomučenik. Svete mise su u 8, 9.30, 11, 17 i 18 sati.

4. POHOD OBITELJIMA O BOŽIĆU

S obzirom na cjelokupnu situaciju bolesti COVID – 19 te mnogo zaraženih u našem gradu i župi, također i u samoizolaciji, razgovorom s mnogim župljanima, članovima Župnog ekonomskog vijeća odlučeno je da ćemo blagoslov i posjet našim obiteljima učiniti u Korizmi (mjesec veljača/ožujak), ako epidemiološke mjere budu dopuštale. Svako naselje naše župe će na vrijeme dobiti obavijest o posjetu i molitvi svećenika u vašoj obitelji. Hvala na razumijevanju!

5. SVETA ISPOVIJED

U našoj crkvi, kao i cijelog adventa ispovijeda se prije i za vrijeme svetih misa. U utorak je prigoda za ispovijed od 17 sati.

6. ZAHVALA ŽUPNIM DAROVATELJIMA

Svima koji svojim darom, u ovim teškim vremenima, pomažete uzdržavanje naše Župe, crkvenih objekata i župnih suradnika, od srca zahvaljujemo.

7. POHOD BOLESNICIMA

Posjet bolesnicima uoči Božića moguć je uz osobni poziv obitelji bolesnika. Molimo nazvati u uredovno vrijeme župnog ureda radi dogovora.

8. PRIJENOS SVETIH MISA

Kao i proteklih nedjelja i ovih ćemo dana uživo prenosti svete mise iz naše crkve sv. Anastazije preko facebook profila Župe. Na Badnjak prenosit će se sveta misa u 21 sat, na Božić u 11 sati kao i na blagdan sv. Stjepana. Nedjeljo se uvijek prenosi sveta misa u 11 sati. Biskupi preporučaju za sve bolesne i starije da se uključe preko medija u molitvu i sudjelovanje na svetim misama.

9. UPIS MISA ZA 2021.

U uredovno vrijeme župnog ureda možete predbilježiti svete mise za prvih 6 mjeseci 2021. godine.

10. TISAK I KALENDARI ZA 2021.

Preproučam Božićni broj Glasa Koncila koji je dvobroj, Mali Koncil – MAK, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Kana, Veritas, Marija te Radosnu Vijest. Na stolu kod izlaza iz crkve možete nabaviti nove katoličke kalendare za novu, 2021. godine. 12 – lisne, 1 – lisne, veliku knjigu Danica, džepne kalendare Danica i sv. Antuna, Božićne čestitke.